Ανακοίνωση της αντιδημάρχου Μυκόνου για την αντιμετώπιση κινδύνου πυρκαγιάς κατά την καλοκαιρινή περίοδο

Ανακοίνωση της αντιδημάρχου Μυκόνου για την αντιμετώπιση κινδύνου πυρκαγιάς κατά την καλοκαιρινή περίοδο

 

 

 
 
Λόγω της θερινής περιόδου, με την επικείμενη αύξηση της θερμοκρασίας και
τους δυνατούς εποχιακούς ανέμους, ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς στο ύπαιθρο και στις κατοικημένες περιοχές είναι μεγάλος και απαιτεί την προσοχή όλων μας, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου  Καθημερινότητας, Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Πολιτικής Προστασίας Ειρήνης Γρυπάρη, "δεδομένου ότι η Μύκονος μέχρι σήμερα, παρά τις πολλές προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από το Δήμο, ωστόσο δεν διαθέτει πυροσβεστικό κλιμάκιο, αλλά έναν μόνο πυροσβέστη με ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα. Σχετικό βεβαίως αίτημα ενίσχυσης (με πυροσβέστες και μεγαλύτερο πυροσβεστικό όχημα) έχει υποβληθεί και για την φετινή χρονιά".
 
 
Για το λόγο αυτό επισημαίνει η ανακοίνωση, οι ιδιοκτήτες ή οι εκμεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα ή κοντά σε κατοικημένες περιοχές και μέχρι μια απόσταση εκατό (100) μέτρων από αυτές, σύμφωνα με την ισχύουσα ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ αρ. 01/2015 αλλά και βάσει του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου, υποχρεούνται στην αποψίλωση και απομάκρυνσή τους από τα ξερά χόρτα καθώς και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών (π.χ. σκουπίδια) που βρίσκονται μέσα σε αυτά τα οικόπεδα / τους ακάλυπτους χώρους, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.
 
 
"Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας για την αποφυγή τυχόν συμβάντων που μπορεί να προκαλέσουν δημόσιο κίνδυνο, λαμβανομένων υπόψη και των αυστηρών κυρώσεων που προβλέπονται" καταλήγει η ανακοίνωση. 
 
 
Υπενθυμίζεται επίσης ότι, από 1ης ΜΑΪΟΥ ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ απαγορεύονται οι θερμές εργασίες (χρήση γυμνής φλόγας και πυρός από συσκευές κοπής και συγκόλλησης μέταλλων, ασφαλτόστρωσης κ.λπ.) σε υπαίθριους χώρους με
ξερά χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά, από συνεργεία που εκτελούν εργασίες χωρίς να εκδοθεί άδεια και χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα προληπτικά μετρά.
Απαγορεύεται επίσης η καύση αγροτικών εκτάσεων με θάμνους, ξερά κλαδιά και
υπολείμματα αγροτικών καλλιεργειών, χωρίς την έκδοση άδειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 
 
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΥΠΟΠΤΟ ΚΑΠΝΟ ή ΦΩΤΙΑ,
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ στον αρ. 199 ή
ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ στο τηλ. 22813-61.901,
ή καλέστε το Αστυνομικό Τμήμα στον αριθμό 22890-22.716, ή το Δήμο στον αριθμό
22890-22.201 (εργάσιμες ώρες) ή / και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Ειρ. Γρυπάρη στον αριθμό 6936685563.
 
(φωτο αρχείου)
 
 
Διαβάστε επίσης