(Φωτορεπορτάζ) Απόβαση στη Δήλο με οδηγό μια... τσουγκράνα!

(Φωτορεπορτάζ) Απόβαση στη Δήλο με οδηγό μια... τσουγκράνα!

 

 

 

 
 
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το κάλεσμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για αποψίλωση στο ιερό νησί του Απόλλωνα. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και τσουγκράνες και φτιάρια, κοπτικά και άλλα μηχανήματα επιστατεύτηκαν στον αγώνα ενάντια στην πλούσια άγρια βλάστηση του νησιού. 
 
 
Το ταξίδι ξεκίνησε από νωρίς το πρωί καθώς οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες με ένα καφέ στο χέρι μπάρκαραν στα δηλιανά καραβάκια για τη Δήλο. 
 
 
Ανάμεσά τους ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Στέλιος Μπρίγγος και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς και εθελοντές. 
Μαζί τους συνταξιδιώτες και μεγάλος αριθμός τουριστών που πραγματοποιούσε επίσκεψη στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο. 
 
 
Μόλις το γκρουπ έφτασε στο νησί οι ομάδες που σχηματίστηκαν σκορπίστηκαν παντού. Άλλοι κοντά στο Μουσείο, άλλοι στην λεωφόρο των λεόντων και στον περιβάλλοντα χώρο, άρχισαν την δουλειά αναστατώνοντας την άγρια πανίδα της Δήλου. 
 
 
Το αποτέλεσμα ουσιαστικό καθώς ένα μεγάλο μέρος του αρχαιολογικού χώρου καθαρίστηκε από τα αγριόχορτα αποκαλύπτωντας τα «κρυμμένα» μυστικά του νησιού. 
 
 
Η ώρα της επιστροφής σήμανε το μεσημέρι βρίσκοντας πολύ κόσμο κουρασμένο αλλά και ικανοποιημένο και γεμάτο ενέργεια μετά από τόσες ώρες παραμονής στο νησί του φωτός. 
 
 
Πατήστε στις παρακάτω εικόνες για να δείτε στιγμές από την χθεσινή ημέρα στο νησί του Απόλλων σε πλήρη προβολή.