Αστέρης Μακρής: "Ευχαριστώ τους επικριτές μας γιατί έκαναν γνωστό το κοινωνικό μας έργο στο πανελλήνιο"

Αστέρης Μακρής:

 

 

 


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το απόγευμα το Δημοτικό Κοινωνικό Κίνημα Νέα Μύκονος – Αλλαγή Τώρα. Μετά τις ευχές του εφημέριου της Αγ. Κυριακής π. Μανώλη ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Αστέρης Μακρής έκοψε την πίτα του συνδυασμού επισημαίνοντας ότι τόσο πριν, όσο και μετά τις εκλογές το Κίνημά του θα βρίσκεται κοντά στην Μυκονιάτικη κοινωνία και ιδιαιτέρως στους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
 

Ο κ. Μακρής αναφέρθηκε τόσο στις κινήσεις του συνδυασμού του τους μήνες που προηγήθηκαν όσο και στους τομείς που θα δώσει προτεραιότητα σε περίπτωση που εκλεγεί Δήμαρχος. Τέσσερα είναι τα σημεία που εστίασε όπως και στην ιδρυτική διακήρυξη του κινήματος και συγκεκριμένα την κοινωνική πολιτική, την ενέργεια, την ανακύκλωση και το κυκλοφοριακό.
 

Αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική και τα κουπόνια κρέατος που μοίρασε τα Χριστούγεννα σε φορείς με σκοπό να αποδοθούν σε κατοίκους που το έχουν ανάγκη, στάθηκε ιδιαίτερα στα επικριτικά σχόλια που δέχθηκε γι’ αυτή την κίνησή του από κάποιους, τονίζοντας ότι μόνο καλό έκαναν στον συνδυασμό του και τελικά γύρισαν μπούμερανγκ σε εκείνους που τα διέδωσαν «τους ευχαριστώ γιατί δούλεψαν για μας και έκαναν γνωστό το κοινωνικό μας έργο στο πανελλήνιο» τόνισε.
 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος δεν παρέλειψε να εκφράσει την πικρία του για τον Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Δημήτρη Σκαγιά, ο οποίος όπως είπε, δεν ανέφερε πουθενά το χρηματικό ποσό που πρόσφερε ο συνδυασμός του στο Κέντρο Υγείας λέγοντας χαρακτηριστικά «ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας και του Δημοτικού Συμβουλίου το αποσιώπησε. Το αναφέρω για το τυπικό και μόνο και όχι για να πάρουμε παράσημα».  

Τέλος δήλωσε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί Δήμαρχος, ο μισθός του θα διατίθεται στο ταμείο της Μυκονιάτικης Αλληλεγγύης και στους εθελοντές Μυκόνου για κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας επισημαίνοντας ότι την ενασχόληση με τα κοινά «την θεωρούμε προσφορά και λειτούργημα και όχι κοινωνική αποκατάσταση».
 

Ακολούθησε κέρασμα και συζήτηση με γνωστούς και φίλους του Κινήματος που βρέθηκαν στην εκδήλωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι επιδεικνύοντας πολιτικό πολιτισμό, στην κοπή της βασιλόπιτας ήταν παρών και ο δ.σ. Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος και ο πρώην συνάδελφος και νυν συναγωνιστής του Δημήτρης Λαζαρίδης.

Το φλουρί ήταν ένα χρυσό κωσταντινάτο και το κέρδισε μετά από κλήρωση ο κ. Αντωνίνης.