15 Μαϊου: Ημέρα Οικογένειας και Chocolate Chip Day

15 Μαϊου: Ημέρα Οικογένειας και Chocolate Chip Day

 

 
 
Σήμερα Παρασκευή 15 του μηνός και είναι παγκόσμια ημέρα για την οικογένεια.
Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.
Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.
 
Επίσης σήμερα γιορτάζεται και η chokolate chip day που αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση όπως άλλωστε και η ίδια η ζωή!
 
Είναι εύκολο να παραβλέψουμε την αξία της σοκολάτας, ως κάτι άλλο παρά μια νόστιμη απόλαυση. Είναι γλυκιά και νόστιμη, αλλά και σκοτεινή και περίπλοκη. Πολλοί θεωρούν πως αυτή είναι η τροφή των θεών, την οποία οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία και μπορούν επίσης να απολαύσουν.
 
 
Το Κακάο είναι στην πραγματικότητα μια entheogen ουσία, γνωστή για την αύξηση της ανθρώπινης συνείδησης και τη σύνδεση με το θείο. 
 
 
Παρατηρήστε για λίγο τη λέξη αυτή. Μεταφράζεται ως μια χημική ουσία, συνήθως φυτικής προέλευσης, που προσλαμβάνεται για να παράγει μια μη κανονική κατάσταση της συνείδησης για θρησκευτικούς ή πνευματικούς σκοπούς.
Όμως στην ελληνική γλώσσα θα μπορούσαμε άνετα να πούμε πως περιέχει τις λέξεις "εν + Θεό" και πέρα από τον διαλογισμό και τη σχέση με το νου που θεωρούν μερικοί πως έχει, είναι πιο ουσιαστικά για τη σχέση μεταξύ εν-θεογενών και το πνευματικό ταξίδι.
 
 
Αν και το Κακάο προέρχεται από την Κεντρική Αμερική, η χρήση της χρονολογείται εδώ και χιλιάδες χρόνια.
 
 
Η Chokolata είναι μια σύγχρονη προσωποποίηση της θεάς σοκολάτας, που συχνά αποδίδεται ως μία Μεσοαμερικανίδα γυναίκα που κρατάει ένα φυτό κακάο ή καραμέλα. Εκπροσωπεί την γλυκόπικρη φύση της ζωής και της γνώσης.
 
 
Ενεργειακά όλα αυτά μαζί συνδυάζονται: η οικογένεια, το σπίτι, η σοκολάτα... μιας και η σελήνη από την άλλη, βρίσκεται στον 4ο οίκο των κριών, μας προετοιμάζει για το νέο φεγγάρι των ταύρων που θα έχουμε σε λίγες μέρες με το να μείνουμε λίγο σιωπηλοί και να αναλογιστούμε τι συμβαίνει στη ζωή μας, στο σπίτι μας. Το Μωβ χρώμα προσδίδει μια ωριμότητα στην πνευματική φύση ενός ανθρώπου και είναι ευκαιρία για να χαρούμε την κάθε στιγμή ως μοναδική. (Αυτό εξάλλου είναι σημαντικό να το θυμάστε όλες τις ημέρες του χρόνου και όχι μόνο αυτές τις συγκεκριμένες).
 
 
Το άρωμα μιας ορχιδέας θα μπορούσε να ολοκληρώσει τη σημερινή μας πνευματική εργασία ευχάριστα για να υποδεχτούμε τις ευκαιρίες που μας δίνει το σαββατοκύριακο που ακολουθεί. 
 
 
Μη ξεχάσετε αυτές τις μέρες αν θέλετε να καθαρίσετε ενεργειακά το χώρο σας με το θυμίαμα που έχετε ετοιμάσει, να χρησιμοποιήσετε επίσης λίγο φασκόμηλο πριν από το λιβάνι! Το Νέο Φεγγάρι της "γόνιμης Γης" μας υπόσχεται πολλά, αλλά απαιτείται καθαρότητα στη σκέψη και συγκέντρωση.
 
 
Μαρία Σκαγιά - Τόνια Λορέντζου
Mykonos Alternative Center