Ολομέτωπη επίθεση ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων προς Κουκά – Χατζημάρκο – Βρούτση

Σε πολιτική αντιπαράθεση εξελίσσεται το θέμα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Μυκόνου μετά και την σκληρή ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων που βάλλει κατά του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά, του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και του βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση χαρακτηρίζοντάς τους ως «υπηρέτες των τροϊκανών αφεντάδων».
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «Οι υπηρέτες των τροικανών αφεντάδων από τη θέση της αντιπολίτευσης βάλλουν κατά ενός κυβερνητικού έργου, που ως πρόταγμα έχει την ανακούφιση των πλέον αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και την αναδιάρθρωση, όλων όσων για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσαν πάντοτε τις αυτονόητες υποχρεώσεις ενός κράτους προς τους πολίτες του: δημόσια και δωρεάν υγεία, ασφάλεια και παιδεία για όλους». Παράλληλα θέτει το ερώτημα που ήταν ο Δήμαρχος Μυκόνου, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου και ο «περήφανος συνομιλητής και συνεργάτης της Τρόικας Γιάννης Βρούτσης «να αγωνιστούν ενάντια στην διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας;» .
Τα στελέχη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για "επαναστατική διάθεση των "ανεξάρτητων" αυτοδιοικητικών παρατάξεων που προσπαθούν να "σπιλώσουν το κυβερνητικό έργο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «με αφορμή ανακοίνωση που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την κατάσταση του ΕΚΑΒ στη Μύκονο, διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά την όψιμη επαναστατική διάθεση των "ανεξάρτητων" αυτοδιοικητικών παρατάξεων, που μετά την 25η του Γενάρη προσπαθούν να σπιλώσουν σε κάθε ευκαιρία και με κάθε δυνατό τρόπο, ένα κυβερνητικό έργο που μέσα σε 3,5 μήνες είναι πρακτικά αδύνατο να επαναφέρει σε αποδεκτά επίπεδα δομές οι οποίες σκόπιμα και συστηματικά διαλύθηκαν υπό τις οδηγίες των "εταίρων" μας, ένα κυβερνητικό έργο που προχωρά κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, συνθήκες για τις οποίες κύριοι υπεύθυνοι είναι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι συν αυτούς ακόλουθοι και παραστάτες» και συνεχίζει «oι "ανεξάρτητοι" αυτοδιοικητικοί άρχοντες, που κατά τα 5 μνημονιακά έτη υπηρέτησαν αποτελεσματικά και με μέθοδο τις πολιτικές που έχουν οδηγήσει σε τέλμα το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, έχουν αποσαθρώσει τις δημόσιες υπηρεσίες - συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της υγείας - θυμήθηκαν ξαφνικά τις "στοιχειώδης υποχρεώσεις της Πολιτείας" απέναντι στους πολίτες της».
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων ζητούν από τους «επαναστάτες και επικριτές του αγώνα που δίνεται καθημερινά» να δώσουν χρόνο στη νέα κυβέρνηση εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει προχωρήσει σε συνολική αναδιάρθρωση των δομών Υγείας και φυσικά και του ΕΚΑΒ».
Τέλος αναφορικά με τις ελλείψεις που παρατηρούνται τονίζεται ότι στις 11 Μαΐου δημοσιεύτηκε ο προσωρινός πίνακας διοριστέων του διαγωνισμού για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού, ειδικότητας ΔΕ - Πληρωμάτων Ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ του Υπουργείου Υγείας και από τα 14 άτομα που προορίζονται για τις Κυκλάδες, τα δύο θα στελεχώσουν το ΕΚΑΒ Μυκόνου. Ωστόσο επισημαίνει ότι χωρίς χρηστή διαχείριση, το προσωπικό δεν θα είναι ποτέ αρκετό".
Διαβάστε επίσης: