Μέχρι 187.500€ μηνιαίως ενδέχεται να επιβαρυνθεί το κράτος για το... βραχιολάκι!

Μέχρι 187.500€ μηνιαίως ενδέχεται να επιβαρυνθεί το κράτος για το... βραχιολάκι!

 

 

Και έξω από την φυλακή αλλά και με χρήματα του κράτους το οποίο μπορεί να επιβαρυνθεί μηνιαίως το ποσό των 187.500€ για το βραχιολάκι των κρατουμένων!

 

Εν μέσω κρίσης και την στιγμή που το κράτος αναζητά επειγόντος και τα τελευταία ταμειακά διαθέσιμα των οργανισμών του, η χρήση του μέσου ηλεκτρονικής επιτήρησης θα κοστίζει ημερησίως 12,5 ευρώ σε κάθε συμμετέχοντα κρατούμενο. Μέχρι εδώ καλά, θα πει κάποιος. Ωστόσο αν ο ίδιος δεν μπορεί να πληρώσει τότε το ποσό επωμίζεται το Δημόσιο! 
 

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα το πρόγραμμα για το ηλεκτρονικό το μέσο επιτήρησης κρατουμένων, καθώς παραδόθηκε την Τρίτη προς χρήση από την ανάδοχο εταιρεία G4S στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

 
Η ανάδοχος εταιρεία του διαγωνισμού δηλώνει ότι περιμένει από τις δικαστικές αρχές τα ονόματα των κρατουμένων που θα το φορέσουν. Σύμφωνα με τον νόμο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν έγγραφο υπόμνημα στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και εκείνο με τη σειρά του να αποφασίσει.  
 
 
Το πρόγραμμα που θα εκπνηθεί, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, είναι διάρκειας 18 μηνών και θα αφορά σε 250 κρατούμενους, από τους οποίους αποκλείονται αυστηρά όσοι εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης. Δυνατότητα χρήσης του βραχιολιού έχουν προσωρινά κρατουμένοι, υφ'  όρον απόλυση κρατουμένοι και κρατουμένοι που δικαιούνται άδεια από τις φυλακές.
 
 
Το βραχιολάκι θα κοστίζει ημερησίως 12,5 ευρώ για κάθε κρατούμενο, κάτι που σημαίνει ότι θα επιβαρύνεται μηναίως με 375 ευρώ. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε από τους κρατούμενους αποδεδειγμένα δεν μπορεί να καταβάλει αυτό το ποσό, αυτόματα το επωμίζεται το Δημόσιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δυνητικά μπορεί το Δημόσιο να πληρώνει 187.500 ευρώ μηνιαίως για τη λειτουργία του προγράμματος.