Στον Πειραιά δένει σήμερα το Πλοίο της Ειρήνης

Στον Πειραιά δένει σήμερα το Πλοίο της Ειρήνης

 
 
Με αιτήματα κατάργησης των πυρηνικών παντού στον κόσμο, ειρηνικής επίλυσης όλων των εν εξελίξει συγκρούσεων καταπλέει σήμερα Τετάρτη 13 Μαΐου στον Πειραιά το «Πλοίο της Ειρήνης» προερχόμενο από το Κουσάντασι της Τουρκίας.  
Το φετινό, 87ο  παγκόσμιο ταξίδι του είναι αφιερωμένο στην 70η επέτειο της αντιφασιστικής νίκης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (9 Μαΐου) και τη θλιβερή 70η επέτειο των ατομικών βομβαρδισμών της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945).
 
 
Το ταξίδι έχει διάρκεια 93 ημέρες. Ξεκίνησε στις 12 Απριλίου από τη Γιοκοχάμα και θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουλίου στην ίδια ιαπωνική πόλη. Ανάμεσα στους 1200 επιβάτες του συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι πολλών εθνικών προελεύσεων από όλες τις ηπείρους καθώς και επιζώντες από την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. 
 
 
Το πλοίο πέρυσι είχε περάσει και από την Μύκονο ενώ φέτος εισήλθε στη Μεσόγειο από την διώρυγα του Σουέζ στις 8 Μαΐου, συνέχισε το ταξίδι του στη Λεμεσό στις 9 Μαΐου και από εκεί κατευθύνθηκε στην Σαντορίνη στις 11 Μαΐου και στο Κουσάντασι στις 12 Μαΐου. Σήμερα στις 11:00πμ καταπλέει στο λιμάνι του Πειραιά.