Οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων θα καθοριστούν μέχρι τέλος Ιουνίου

Οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων θα καθοριστούν μέχρι τέλος Ιουνίου

 

 

 

Οι νέες τιμές προσδιορισμού της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, αναμένεται να καθοριστούν μέχρι το τέλος Ιουνίου, όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. 
 
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ, Μαρία Αντωνίου, με την οποία υπενθύμιζε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείάς με απόφασή του έκρινε ότι υφίσταται παράνομη παράλειψη της φορολογικής διοίκησης να προβεί στην επιβαλλόμενη έκδοση απόφασης αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της χώρας.
 
Όπως ενημέρωσε η αναπληρώτρια υπουργός τη βουλευτή, «η Διοίκηση σε συμμόρφωση με την αριθμ. 4003/2014 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι σε διαδικασία μελέτης και συντονισμού των κατάλληλων ενεργειών, ώστε μέσα στην ταχθείσα προθεσμία και συγκεκριμένα έως τέλος Ιουνίου 2015, να καθοριστούν, όπου αυτό απαιτείται, νέες τιμές προσδιορισμού της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων για όλη τη χώρα, οι οποίες θα αποδίδουν πιστότερα τη σημερινή πραγματική εικόνα της αγοράς ακινήτων».