Σύσκεψη για τα λιμάνια και την εξυπηρέτηση των τουριστών

Σύσκεψη για τα λιμάνια και την εξυπηρέτηση των τουριστών

 

 

 

 
 
Κλιμάκιο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) μαζί με τον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ) είχαν συνάντηση χθες με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά και εκπροσώπους των Λιμενικών Αρχών της Μυκόνου. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε μια σειρά θεμάτων που αφορούσαν θέματα λιμενικής υποδομής και γενικότερα ευκολιών λιμένων για τα κρουαζιερόπλοια και τους δι’ αυτών διακινούμενους επιβάτες-τουρίστες. 
 
 
Συγκεκριμένα συζήτησαν για την αναγκαιότητα της τοποθέτησης πλοηγού, την εξασφάλιση ικανού μήκους κριπιδώματος προς χρήση των λέμβων μεταφοράς τουριστών, όπως και την τοποθέτηση ναυδέτων για την εξυπηρέτηση των πλοίων που παραμένουν στον όρμο και την αποφυγή της αταξίας στην αγκυροβολία η οποία δημιουργεί πρόβλημα στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος.
 
 
Παράλληλα εξετάστηκαν θέματα που αφορούν την καλύτερη εξυπηρέτηση και πληροφόρηση των τουριστών όπως την ύπαρξη περιπτέρου πληροφοριών, ενδεικτικές πινακίδες προς τα σημεία που ενδιαφέρουν τους τουρίστες αλλά και τις επισκέψεις τουριστών στη Δήλο. 
 
 
Τέλος κατά την διάρκεια της συζήτησης τέθηκε και το θέμα της αίθουσας επιβατών στο σημείο αποεπιβίβασης των τουριστών με τα σκάφη των λεμβούχων, όπως και reception facilities αναπροσαρμογή τιμολογίων για στερεά και υγρά απόβλητα.
 
 
Στην σύσκεψη μετείχαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΔΛΤΜ Ελένη Καλπουρτζή, ο αρχηγός της μειοψηφίας Φρ. Βιγλιάρης και εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτόρων και του σωματείου λεμβούχων.  
 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα τουριστικά νησιά όπως η Πάτμος, η Ρόδος και η Σαντορίνη.