Στην Άνδρο χτυπά η καρδιά του Κυκλαδίτικου στίβου αυτό το Σαββατοκύριακο

Στην Άνδρο χτυπά η καρδιά του Κυκλαδίτικου στίβου αυτό το Σαββατοκύριακο

 

 
 
Ολοκληρώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο τα διασυλλογικά πρωταθλήματα των Κυκλάδων. Αυτή τη φορά είναι η σειρά της Άνδρου να φιλοξενήσει τους αγώνες οι οποίοι μάλιστα δεν αφορούν δύο κατηγορίες: την κατηγορία Παμπαίδων – Παγκορασίδων  Α΄ (δηλαδή αθλητών ηλικίας 13-15) και εκτάκτως μετά από απόφαση του ΣΕΓΑΣ την κατηγορία Αντρών – Γυναικών, στην οποία παίρνουν μέρος αθλητές ηλικίας από 16 ετώ και πάνω.
 
 
Οι αγώνες της Άνδρου αναμένεται να είναι υψηλού επιπέδου καθώς στους Άντρες και τις Γυναίκες ο Πανναξιακός έχει στις τάξεις του αρκετούς πρωταθλητές Ελλάδας ενώ ισχυρός είναι και ο ΑΟΜυκόνου στις μεγάλες αποστάσεις. Μεταξύ των αθλητών που παίρνουν μέρος είναι ο Αντρέας Δημητράκης πρωταθλητής των 800 και των 1.500 μέτρων, ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο βάδην Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, η πρωταθλήτρια των στηπλ Μαρία Παρδαλού, ο πανελληνιονίκης στηπλιστας Γιώργος Μίνο, ο Παναγιώτης Ακτύπης, ο Γιάννης Βασιλόπουλος κλπ.
 
 
Αναμένονται μεγάλες επιδόσεις οι οποίες ενδεχομένως θα είναι και οι καλύτερες στην Ελλάδα αυτή την εποχή στα 800, στα 1.500, στα 5.000 και στη σφαιροβολία Αντρών.
 
 
Παράλληλα θα διεξαχθούν και οι αγώνες της μικρότερης κατηγορίας των Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α΄ όπου επίσης αναμένονται μεγάλες επιδόσεις και δυνατές μάχες σε αρκετά αγωνίσματα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής αναμένονται με ενδιαφέρον οι κούρσες στα 80 μέτρα των παμπαίδων και των παγκορασίδων, τα 150 μέτρα των παμπαίδων, τα 1.000 μέτρα στα αγόρια και στα κορίτσια, το μήκος κοριτσιών και αγοριών καθώς επίσης και η σφαιροβολία και ο ακοντισμός των κοριτσιών.
 
 
Στους αγώνες θα πάρουν μέρος αθλητές από όλα τα σωματεία των Κυκλάδων, δηλαδή από τον Πανναξιακό, τον ΑΟΜυκόνου, τον Ναξιακό, τον Παμμηλιακό, τον ΑΜΣ Φιλωτίου, τον ΑΟΠάρου, τον Ήφαιστο Σαντορίνης, τον Ποσειδώνα Σύρου και τον Ανδριακό.
 
 
Ειδικά για τον Ανδριακό, σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Πάππα, οι αγώνες αποτελούν μια καλή ευκαιρία για την ισχυρή επανεμφάνιση του στον στιβικό χάρτη των Κυκλάδων καθώς κατά τη χειμερινή περίοδο είχε την τύχη να συνεργαστεί με την προπονήτρια και παλιά πρωταθλήτρια του ύψους Θωμαή Δημητρίου η οποία ήταν διορισμένη στο νησί.  "Οι υπεύθυνοι του συλλόγου έχουν δεσμευτεί να στηρίξουν το τμήμα του κλασικού αθλητισμού με κάθε τρόπο" επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων.
 
 
Οι αγώνες ξεκινούν επίσημα το Σάββατο το απόγευμα στις 17:00 και ολοκληρώνονται την Κυριακή με το πρωινό πρόγραμμα που ξεκινά στις 09:00. Είναι ενδεχόμενο λόγω των  προβλέψεων για τις αλλαγές στις καιρικές συνθήκες κάποια αγωνίσματα να γίνουν το Σάββατο το πρωί.