Χωρίς θαλάσσια σπορ φέτος το Καλό Λιβάδι

Χωρίς θαλάσσια σπορ φέτος το Καλό Λιβάδι

 

 

 

 

Λόγω του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη πέρυσι στα τέλη του καλοκαιριού στο Καλό Λιβάδι, όπου ένα δεκάχρονο αγοράκι τραυματίστηκε θανάσιμα την ώρα που έκανε θαλάσσια σπορ, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα στη χθεσινή συνεδρίαση του την μη χορήγηση άδειας για θαλάσσια σπόρ φέτος στο Καλό Λιβάδι.
 
Η απόφαση λήφθηκε κατά την συζήτηση για τα τμήματα των παραλιών που θα διατεθούν προς δημοπράτηση το Καλοκαίρι. 
 
Το θέμα έθεσε με έγγραφό της προς τον Δήμο και το Λιμεναρχείο Μυκόνου η οικογένεια του άτυχου παιδιού, ζητώντας την μη δημοπράτηση θαλάσσιων σπόρ στο Καλό Λιβάδι, ως ένδειξη συμπαράστασης από την κοινωνία του νησιού και τιμής στη μνήμη του.
 
Παράλληλα έγγραφο προς το Δήμο έστειλε και το Λιμεναρχείο Μυκόνου, το οποίο τόνιζε πως για ηθικούς λόγους ενστερνίζεται την πρόταση της οικογένειας.
 
Κατόπιν αυτών και μετά από συζήτηση που έγινε και το ολιγόλεπτο διάλλειμα που την ακολούθησε το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα να μη δοθεί φέτος άδεια για θαλάσσια μέσα αναψυχής στην παραλία του Καλού Λιβαδιού.
 
Παράλληλα ο Δήμαρχος κ. Κουκάς πρότεινε και την μη τοποθέτηση ομπρελών στο συγκεκριμένο κομμάτι και να παραμείνει ελεύθερο. Τέλος ζήτησε να υπάρχουν αυξημένοι έλεγχοι από το Λιμεναρχείο σε όλες τις παραλίες της Μυκόνου, για να μη λειτουργήσει καμία εταιρεία θαλασσίων μέσων αναψυχής χωρίς άδεια και να ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας.