Δηλώσεις Κατερίνας Μονογυιού για την υποστελέχωση των Σωμάτων Ασφαλείας και για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

Δηλώσεις Κατερίνας Μονογυιού για την υποστελέχωση των Σωμάτων Ασφαλείας και για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

 

 

Για την υποστελέχωση του λιμενικού σώματος και της αστυνομίας στις Κυκλάδες, καθώς και για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μίλησε η Κατερίνα Μονογυιού.
 
"Οι λιμενικοί και οι αστυνομικοί των Κυκλάδων με αυταπαρνηση και αυτοθυσία αγωνίζονται καθημερινά υπό αντίξοες συνθήκες για την ασφάλεια των πολιτών στα νησιά των Κυκλάδων ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα" δήλωσε η κ. Μονογυιού ενώ τόνισε ότι η νέα τουριστική περίοδος που ξεκίνησε επιτάσσει την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών των Σωματείων Ασφαλείας στις Κυκλάδες, που σε πολλές περιπτώσεις είναι ελλιπής και πως η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να αντιληφθούν ότι λιμενικοί και αστυνομικοί σε βάρος της οικογενειακής τους ζωής δίνουν καθημερινά μάχη για την προστασία των πολιτών και των επιχειρήσεων.
 
Για την άυξηση του ΦΠΑ στα νησιά η κ. Μονογυιού αναφέρθηκε σε μια "φορολογική επίθεση" με στόχο τα νησιά, που δημιουργεί ένα κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας που επηρεάζει τους πολίτες και τον τουρισμό, καθώς η νέα Κυβέρνηση πρόκειται να προβεί σε :
 
• Ειδικός  φόρος 3 έως 5% για ξενοδοχεία
• Φόρος κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και μπαρ
• Σοβαρό ενδεχόμενο κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ
• Ηλεκτρονική κάρτα για όλες τις συναλλαγές άνω των 70€
 
Σύμφωνα με την κ. Μονογυιού, "ο στόχος για μια καλή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση αν παραταθεί αυτή η περίοδος ανασφάλειας και αβεβαιότητας.
 
Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτό το κλίμα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό. 
 
Το Κράτος οφείλει να συλλάβει και να περιορίσει την φοροδιαφυγή και όχι να συρρικνώσει την οικονομία των νησιών.
 
Η ύφεση και η συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας μεταφράζεται σε κλείσιμο επιχειρήσεων, αύξηση ανεργίας και μείωση των φορολογικών εσόδων".