Ώρα μηδέν για την υγεία-κατέβασε ρολά το ασθενοφόρο

Ώρα μηδέν για την υγεία-κατέβασε ρολά το ασθενοφόρο

 

 

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ στη Μύκονο, καθώς για τον μήνα Μάιο δημιουργούνται 42 κενές βάρδιες ασθενοφόρου. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας, Ντίνα Σαμψούνη, και επισημαίνει «σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατατέθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ, για τον μήνα Μάιο υπάρχουν 42 κενές βάρδιες ασθενοφόρου, στην Μύκονο. Η απόφαση των σωματείων εργαζομένων ΕΚΑΒ Αττικής και Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις διασωστών προς άλλους τομείς ΕΚΑΒ της Ελλάδας,καθώς και η προγενέστερη απόφαση του δήμου να ανακαλέσει τον οδηγό του δήμου από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μας οδήγησαν  στα 42 κενά για τον μήνα Μάιο».    
 
Ο υπεύθυνος τομέα Μυκόνου κ. Α. Πατσιαβούρας μετά από σειρά ενεργειών του και κατόπιν επισκέψεων που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ.Παπαευσταθίου και τον υπεύθυνο παραρτημάτων νήσων Αιγαίου κ.Τσανικλίδη, οδηγήθηκε στην πρόσκαιρη λύση της μετακίνησης πληρωμάτων διασωστών από άλλους τομείς στην Μύκονο ανά μήνα,μέχρι να δοθεί οριστική λύση από την πλευρά της πολιτείας.
 
Με τον τρόπο αυτό καλύφθηκαν οι βάρδιες του μηνός Απριλίου, σε συνεργασία με την ΔΕ του Κ.Υ η οποία ανέλαβε την ανεύρεση και διασφάλιση της στέγασης και σίτισης των μετακινούμενων διασωστών. Μετά την απόφαση των σωματείων εργαζομένων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ο παραπάνω σχεδιασμός αναιρέθηκε και ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα τις 42 ακάλυπτες βάρδιες αρχικά για τον μήνα Μάιο και φυσικά και για τους επόμενους κατά προσέγγιση. 
 
“Η ηγεσία του ΕΚΑΒ και του Υπουργείου Υγείας είναι απολύτως ενήμεροι και συνεπώς συνυπεύθυνοι για την δημιουργία της δημόσιας ατμόσφαιρας που πλαταίνει την ανασφάλεια και επισφάλεια της υγείας των κατοίκων και επισκεπτών της νησιωτικής Ελλάδας” αναφέρει στην επιστολή της η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας και ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν στην προσφορά καταλυμάτων και σίτισης των διασωστών τον μήνα Απρίλιο.