Έτοιμο για την πρώτη βόλτα το λεωφορείο χωρίς οδηγό

Έτοιμο για την πρώτη βόλτα το λεωφορείο χωρίς οδηγό

 

 

 

Για έλευση του πρώτου οχήματος δοκιμής χωρίς οδηγό, εντός του Ιουλίου στην πόλη των Τρικάλων, έκαναν λόγο σήμερα στον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, δύο εκπρόσωποι της εταιρείας Robosoft, η οποία κατασκευάζει αυτού του είδους τα λεωφορεία, ο project manager του έργου, οι Έλληνες εταίροι από το ΕΜΠ, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της e-trikala.
 
Όπως επισημάνθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, στην τελική φάση σχεδιασμού εισέρχεται το project που θα υλοποιηθεί στα Τρίκαλα για το λεωφορείο χωρίς οδηγό. Ένα project που αφορά στην πρώτη, σε κανονικές συνθήκες κυκλοφορίας σε μια πόλη, κίνηση ενός αυτοματοποιημένου μικρού λεωφορείου για τις ανάγκες των πολιτών.
 
Ο σχεδιασμός, τις τελευταίες ημέρες, όπως τονίστηκε, αφορούσε σε διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες και στοιχεία για την κυκλοφορία των λεωφορείων σε πραγματικές συνθήκες.
 
Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Τρικκαίων, στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι διάφορες ανάγκες που προκύπτουν για την πόλη, σε συνδυασμό με τα τεχνικά ζητήματα.
 
Επίσης, αναφέρθηκε ότι σύντομα θα αρχίσουν και οι εργασίες κατασκευής των ειδικών λωρίδων και των πρόσθετων έργων. Σε πρώτη φάση, οι εργασίες θα αφορούν σε κεντρικούς δρόμους, της πόλης των Τρικάλων, ενώ στη συνέχεια, οι εργασίες θα επεκταθούν και σε λοιπούς δρόμους, από τους οποίους θα διέρχεται το όχημα.
 
Πηγή: tilegrafima