Ξεκίνησε η έκθεση

Ξεκίνησε η έκθεση

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης " Γυναικεία Μυκονιάτικη ενδυμασία: Μια σπουδή στον Αιγαιακό υλικό πολιτισμό".
 
Η έκθεση αφορούσε την αναδημιουργία της γυναικείας ενδυμασίας της Μυκόνου, τον 18ο αιώνα, από τον καταξιωμένο ενδυματολόγο - σκηνογράφο Γιάννη Μετζικώφ.
 
Δεκαοκτώ γυναίκες εικαστικοί εμπνεύστηκαν, δημιούργησαν και παρουσίασαν τα έργα τους που βασίστηκαν στη μελέτη του Μυκονιάτικου και Αιγαιακού υλικού πολιτισμού και αποτυπώθηκαν με σύγχρονες εικαστικές φόρμες. 
 
Η έκθεση αυτή υμνεί την αιγαιακή ενδυματολογική παράδοση και την Τέχνη που μας ενώνει με το παρελθόν.Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού, μέχρι τις 10 Μαϊου ενώ η έκθεση θα μεταφερθεί στη Μύκονο τον Ιούνιο.
 
Οι ώρες που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί την έκθεση είναι την Παρασκευή από τις 17:00 έως τις 20:00 ενώ το Σάββατο και την Κυριακή από τις 12:00 μέχρι τις 15:00.
 
Για τη χθεσινή ημέρα ο Δήμαρχος Μυκόνου δήλωσε:
 
"Την Τετάρτη ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για τη Μύκονο και τον πολιτισμό της καθώς στο χώρο της έκθεσης παρουσιάστηκε η ενδυμασία της Μυκονιάτισσας όπως την φιλοτέχνησε ο ενδυματολόγος-σκηνογράφος Γιάννης Μετζικώφ. Συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου για τις πολύχρονες ενέργειες που καρποφόρησαν δημιουργικά".