Παράταση: Μέχρι τις 2 Ιουνίου οι ρυθμίσεις χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Παράταση: Μέχρι τις 2 Ιουνίου οι ρυθμίσεις χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

 
 

Παρατείνεται μέχρι τις 2 Ιουνίου η ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σύμφωνα με τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη. Παράλληλα ρυθμίζονται ληξιπρόθεσμες οφειλές για επιπλέον ένα μήνα. Επομένως μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους και οι πολίτες που έχουν τέτοιες οφειλές μέχρι 1η Απριλίου του 2015.
 
 
 
Όπως ενημέρωσε ο κ. Στρατούλης,  η ρύθμιση των 100 δόσεων «πήγε πάρα πολύ καλά», καθώς ρυθμίστηκαν μέσα σε τέσσερις εβδομάδες χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 3 δισ. ευρώ περίπου, προσήλθαν περισσότεροι από 105.000 οφειλέτες και εισπράχθηκαν προκαταβολές ήδη 65 εκατ. ευρώ.
 
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων εξήγησε πως ήδη υπάρχουν διευκολύνσεις για τους αυτοπασχολούμενους, ώστε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, γεγονός που οδήγησε σε προσέλευση ρεκόρ 50.000 ατόμων για ρύθμιση.
 
 
Ακόμα, προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας εντός δεκαπενθημέρου ώστε να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ στην οποία θα προβλέπεται συμψηφισμός με την σύνταξή τους. Η ρύθμιση, αφορά χιλιάδες εγκλωβισμένους που χρωστούν περισσότερα από 20.000 ευρώ ώστε να δοθεί λύση, εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός.
 
 
Εν τω μεταξύ παράταση ως τις 27 Μαΐου 2015 της προθεσμίας για την μερική ή ολική διαγραφή τόκων, πρόσθετών φόρων και προσαυξήσεων ανάλογη με το ποσό που καταβάλλεται από την οφειλέτη για την εξόφληση της αρχικής οφειλής προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.  Η προθεσμία της σχετικής ρύθμισης έληγε τη Δευτέρα. Με την τροπολογία η λήψη της ευνοϊκής αυτής ρύθμισης συμπίπτει χρονικά με τη λήξη της ρύθμισης των οφειλών σε έως 100 δόσεις.