"Όχι" σε νέους φόρους στον τουρισμό λέει ο ΣΕΤΕ

 

 
 
Τις αντιρρήσεις του στην επιβολή νέων φόρων στον τομέα του τουρισμού, με την τουριστική περίοδο να έχει ήδη ξεκινήσει, εκφράζει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
 
 
Παράλληλα, καλεί τις αρμόδιες αρχές να ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους επιβάλλοντας κυρώσεις για τα παράνομα καταλύματα, προκειμένου να συμμορφωθούν όλες οι επιχειρήσεις στην απόδοση των ήδη εφαρμόσιμων φόρων, του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών.
 
 
Ο ΣΕΤΕ επισημαίνει ότι θα πρέπει να παγιωθεί η πληρωμή μισθών μέσω τραπεζικού λογαριασμού και ταυτόχρονα να επιβληθεί η χρήση πιστωτικών καρτών για ποσά μεγαλύτερα των 100 ευρώ, εισπράττοντας με αυτό τον τρόπο άμεσα τους αναλογούντες φόρους.
 
 
Επιπλέον, εκτιμά ότι με την εφαρμογή των παραπάνω, οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να συλλέξουν έως 500 εκατ. ευρώ.
 
 
Σε ό,τι αφορά την επιβολή φόρου πολυτελείας ή φόρου διανυκτέρευσης σε καταλύματα και προορισμούς, ο ΣΕΤΕ αναφέρει ότι παρόμοιος φόρος υπάρχει και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς.
 
 
Όμως, υπογραμμίζει ότι ο φόρος αυτός αποδίδεται στους δήμους για την ενίσχυση των απαραίτητων πόρων που χρειάζονται για την παροχή ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών.