Πραγματοποιήθηκε το Σεργιάνι της Παναγιάς στη Νίσυρο

Πραγματοποιήθηκε το Σεργιάνι της Παναγιάς στη Νίσυρο

 

Την Τρίτη 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαιο και με τη σεπτή ευλογία του Ποιμενάρχου Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, το σεργιάνι της Παναγιάς σε όλο το νησί της Νισύρου.
 
Η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Σπηλιανής, ξεκίνησε στις 07:00 το πρωί από το μοναστήρι σε όλο το νησί με τη συνοδεία μεγάλου αριθμού πιστών.
 
Αρχικά η εικόνα και οι πιστοί πήγαν στον Εμπορειό και αφού τελείωσε η Θεία Λειτουργία γύρισαν όλα τα σπίτια του χωριού, ενώ πραγματοποιήθηκε δέηση στην κεντρική πλατεία του χωριού.
 
Στη 13:00 το μεσημέρι ξεκίνησε η μεγάλη πομπή με κατεύθυνση το Μαδράκι, όπου η εικόνα της Παναγίας μπήκε στη Στρατιωτική Μονάδα της Νισύρου, που την υποδέχθηκε ο Υποδιοικητής της ΔΑΝ Νισύρου.
 
Στη συνέχεια ακολούθησε η περιοχή "του Βρεττού", όπου σύμφωνα με την παράδοση ήταν το πρώτο σημείο ευρέσεως της εικόνας ενώ το βράδυ και αφού η εικόνα της Σπηλιανής μπήκε και ευλόγησε όλα τα σπίτια του χωριού, κατευθύνθηκε στο μοναστήρι της.
 
Στην είσοδο του κάστρου πραγματοποιήθηκε η λεγόμενη στη Νίσυρο "ευχή", η δέηση υπέρ υγείας όλων των κατοίκων και των απανταχού της γης Νισυρίων και γενικότερα όλου του κόσμου.
 
Πηγή: amen.gr