Π. Κουρουπλής: Η ΠΝΠ δεν αφορά τα νοσοκομεία

Π. Κουρουπλής: Η ΠΝΠ δεν αφορά τα νοσοκομεία

 

Διαβεβαιώσεις ότι τα νοσοκομεία δεν συμπεριλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρείχε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουπλής τονίζοντας ότι τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν αποθεματικά, έχουν τρέχουσες ανάγκες.
 
Μιλώντας στο Mega ο υπουργός είπε ότι «εάν διαβάσει κανείς προσεκτικά την ΠΝΠ θα δει ότι οι φορείς που έχουν ανάγκες τρέχουσες, εξαιρούνται, δηλαδή και τα νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν αποθεματικά. Τα νοσοκομεία έχουν ανάγκες τρέχουσες. Η διάταξη όπως είναι διατυπωμένη καλύπτει πλήρως τα νοσοκομεία, με συνέπεια σήμερα να μην υπάρχει ένα νοσοκομείο που να έχει διαθέσει χρήματα στη Τράπεζα της Ελλάδος».
 
Σύμφωνα με τη naftemporiki, ο κ. Κουρουμπλής, επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση για την αντίδρασή της, σημειώνοντας ότι η ΝΔ έσπευσε να μιλήσει για ρητή εντολή του υπουργού. «'Οταν λέμε ρητή εντολή είναι δύο πράγματα: ή υπογράφει ο υπουργός και λέει κάντε αυτό ή υπογράφει ο παρακάτω και λέει κατ' εντολήν του υπουργού να κάνετε αυτό. Είδατε πουθενά να υπάρχει ρητή εντολή του υπουργού;» διερωτήθηκε.
 
Αναφερόμενος στην επιστολή με την οποία ζητείται από τα νοσοκομεία να ενημερώσουν για τα διαθέσιμα που έχουν, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι η κίνηση αυτή έγινε «για να υπάρχει μια εικόνα».
 
«Ας μου φέρουν ένα νοσοκομείο που έχει μεταβιβάσει τα χρήματα του στην ΤτΕ. Και μιλούν αυτοί που έκοψαν τα χρήματα όχι μόνο τα νοσοκομεία από τα ιδρύματα χρόνιων παθήσεων» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.