ΔΕΗ: ποιοι δικαιούνται να "σβήσουν¨ το χαράτσι

ΔΕΗ: ποιοι δικαιούνται να

 

 

 

Η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, προσπαθεί να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιοκτήτες ακινήτων με το "χαράτσι της ΔΕΗ".
 
Πριν μερικές μέρες βεβαιώθηκε σε ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες η οφειλή από το "χαράτσι" που θα έπρεπε να έχει καταβληθεί κανονικά μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ την περίοδο από τα μέσα του 2013 έως την άνοιξη του 2014.
 
Όσοι βρέθηκαν να οφείλουν στην εφορία, ήταν όσοι δεν πλήρωσαν τις δόσεις μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, κάτι που είχε σαν συνέπεια η οφειλή να σταλεί από τη ΔΕΗ στο Taxis και από εκεί να εμφανιστεί στο ΑΦΜ του κάθε ιδιοκτήτη.
 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τις περιπτώσεις συνιδιοκτητών, που σε πολλές περιπτώσεις το συνολικό ποσό της οφειλής βεβαιώθηκε στον ένα εκ των συνιδιοκτητών και ανεξάρτητα από το ποσοστό συμμετοχής του στο ακίνητο.
 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκύψουν διαμαρτυρίες και τελικώς να εκδοθεί η σημερινή απόφαση η οποία λέει ότι ο συνιδιοκτήτης στον οποίο έχει χρεωθεί όλο το "χαράτσι", οφείλει να προσέλθει στην εφορία και να προσκομίσει στοιχεία για το ποιοι είναι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες του ακινήτου. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να διαγράψει το χρέος που του έχει καταλογιστεί.