Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τροφοδοσία στην χώρα Μυκόνου, παραμένει μέχρι τις 14:30 η είσοδος των επαγγελματικών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τροφοδοσία στην χώρα Μυκόνου, παραμένει μέχρι τις 14:30 η είσοδος των επαγγελματικών

 

 

 

Με νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα έρθουν σύντομα αντιμέτωποι οι οδηγοί επαγγελματικών αυτοκινήτων στην χώρα Μυκόνου. Οι ρυθμίσεις που αποφάσισε το κατά πλειοψηφία Δημοτικό Συμβούλιο κρίνεται ότι θα εξυπηρετήσουν την άναρχη κίνηση των οχημάτων στον παραδοσιακό οικισμό με αποτέλεσμα την αποφυγή μποτιλιαρίσματος, την πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των καταστημάτων αλλά και την τήρηση του ωραρίου με αποτέλεσμα η χώρα να «κλείνει» για τα επαγγελματικά στις 14:30 το μεσημέρι.

 

Αν και αρχικά η πρόταση ήταν η χώρα να κλείνει νωρίτερα, υπήρξε αντίδραση από επιχειρηματίες χονδρικής και ταχυμεταφορών που παρευρέθηκαν στην συνεδρίαση. Η άφιξη των πλοίων τις μεσημεριανές ώρες έχει αλυσιδωτά αποτελέσματα στην τροφοδοσία κυρίως των ευπαθούς προϊόντων, λαχανικά και ψάρια. Όπως εξήγησαν οι επιχειρηματίες το ωράριο πρέπει να παραμείνει μέχρι τις 14:30 προκειμένου να προλάβουν να ξεφορτώσουν και να εφοδιάσουν εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις που τροφοδοτούν στον παραδοσιακό οικισμό.

 

Μετά από εκτενή συζήτηση, αποφασίστηκε τα τελευταία δρομολόγια επαγγελματικών αυτοκινήτων να εισέρχονται στον παραδοσιακό οικισμό στις 14:30 και να εξέρχονται το αργότερο στις 15:00 με αυστηρή τήρηση του ωραρίου, για την οποία δεσμεύτηκαν οι επιχειρηματίες.

 

Προτεραιότητα αποτελεί η τροφοδοσία του γιαλού καθώς η διέλευση των οχημάτων σταματά στις 12:00.

 

Καθολική είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει για τα δίκυκλα και τα σπαστά τρίκυκλα όλο το 24ωρο σε όλη την χώρα της Μυκόνου.