Με χρυσό σκούφο βραβεύτηκαν δύο εστιατόρια της Μυκόνου

Με χρυσό σκούφο βραβεύτηκαν δύο εστιατόρια της Μυκόνου

 

 

 

 

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων, στο Ball Room του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετανία".
 
Τα γαστρονομικά βραβεία της Ελλάδας απονέμονται κάθε χρόνο στα εστιατόρια τα οποία βαθμολογούνται, ανεξάρτητα από το είδος της κουζίνας τους, με βαθμό από 15/20 και πάνω. 
 
Το εστιατόριο  του ξενοδοχείου Bill & Coo της Μυκόνου απέσπασε ένα σκούφο, σημειώνοντας βαθμολογία 15,5/20. Είναι η δεύτερη χρονιά που το Bill & Coo κερδίζει χρυσό σκούφο, καθώς το 2014 είχε ξανά βραβευτεί.
 
Η βαθμολογία που απέσπασε το κατατάσσει στα έξι σημαντικότερα εστιατόρια στην Ελλάδα και στα τρία καλύτερα με Ελληνική Κουζίνα.
 
Οι συνεχείς πειραματισμοί του σεφ Αθηναγόρα Κωστάκου, δίνουν μια κουζίνα αξιώσεων η οποία χαρακτηρίζεται από πρωτοποριακές δημιουργίες και ιδιαίτερη γεύση.
 
Το εστιατόριο Matsuhisa Mykonos του ξενοδοχείου Belvedere, απέσπασε κι αυτό ένα σκούφο με βαθμολογία 15,5/20. Το πάντρεμα της κουζίνας του Περού με της Ιαπωνίας, κατάφερε να εντυπωσιάσει και να δώσει στο εστιατόριο το σκούφο.