Εκτάκτως συνεδριάζουν δήμοι και περιφέρειες για τη δέσμευση των διαθέσιμων

Εκτάκτως συνεδριάζουν δήμοι και περιφέρειες για τη δέσμευση των διαθέσιμων

 

 

 

Σήμερα στη 13:00 το μεσημέρι συνεδριάζουν εκτάκτως η Κεντρική Ένωση Δήμων προκειμένου να καθοριστεί το πλάνο των κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στην κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.
 
Η ΚΕΔΕ καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφασή της να δεσμεύσει στην τράπεζα της Ελλάδος τα χρήματα των Δήμων και προαναγγέλει δυναμικές κινητοποιήσεις και άμεση προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση της απόφασης.
 
Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ η απόφαση αυτή πλήττει ευθέως την ανεξαρτησία του θεσμού, καθώς καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε μέχρι σήμερα να αγγίξει τα χρήματα των Δήμων, δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία των ΟΤΑ καθώς δεν θα μπορούν να αγοράσουν τα απολύτως απαραίτητα και η μισθοδοσία των υπαλλήλων διασφαλίζεται μόνο για ένα 15νθήμερο.
 
Έπειτα από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, διακόπηκε για σήμερα, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, το οποίο καταδίκασε την απόφαση αυτή.
 
Το ΔΣ του Δήμου Αθηναίων καταδικάζει, σε ψήφισμά του, την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και επιφυλάσσεται για κάθε ενέργεια που θα προστατεύει τα χρήματα των πολιτών της Αθήνας.