Η κυβέρνηση διαλύει τους ΟΤΑ

Η κυβέρνηση διαλύει τους ΟΤΑ

 

 

 

Με ανακοίνωση της η ΟΝΝΕΔ αναφέρει πως η κυβέρνηση διαλύει ουσιαστικά και άμεσα τα αποθεματικά των ΟΤΑ, βάζοντας ταφόπλακα στη λειτουργία των ήδη υπερχρεωμένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή της η ΟΝΝΔΕ σημειώνει: 
 
"η ανικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει το πρόγραμμα της φανερώνει τουλάχιστον την προχειρότητα και επιπολαιότητα των σχεδιασμών της. Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου χρησιμοποιούνται για κατεπείγοντα θέματα και όχι για να καλύψουν την ανεπάρκεια λειτουργίας της κυβέρνησης από τη μη ύπαρξη σοβαρού και κοστολογημένου σχεδίου.
 
Είναι ξεκάθαρο πια ότι οι δήμοι που αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής επαφής των πολιτών με το δημόσιο, δεν θα μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Η λειτουργία των ΟΤΑ επιβαρύνεται αφόρητα από τη δέσμευση των αποθεματικών και δημιουργεί αναστάτωση στην ελληνική κοινωνία, που βλέπει τους κόπους των τελευταίων ετών να πηγαίνουν χαμένοι. 
 
H συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης δημιουργεί ανησυχητικά ερωτήματα για την κατάσταση που επικρατεί στους διαθέσιμους πόρους των ταμείων του κράτους, ενώ παράλληλα στιγματίζει αρνητικά την εικόνα της χώρας προς το εξωτερικό".