Τις 31.000 έφτασαν οι αιτήσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Τις 31.000 έφτασαν οι αιτήσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

 

 

 

Πάνω από 31.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και πλέον το ενδιαφέρον του υπουργείου Οικονομικών στρέφεται στις τράπεζες, οι οποίες θα ενημερώσουν για τις πρώτες εισπράξεις επί των ρυθμιζόμενων οφειλών.
 
Αναλυτικότερα με την εγκύκλιο της ΓΓΔΕ, η καταβολή των δόσεων διενεργείται στους φορείς είσπραξης με την χρήση μοναδικού κωδικού πληρωμής ή στην κατά περίπτωση υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης.
 
Η πρώτη δόση της ρύθμισης πρέπει να καταβληθεί μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση και την χορήγηση μοναδικού κωδικού πληρωμής, ενώ οι επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.
 
Αυτοί που εξαιρούνται από την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι οι εξής:
 
α. οι οφειλές οι οποίες αφορούν σε ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων που χορηγήθηκαν με τη σύσταση ειδικών αφορολόγητων αποθεματικών ή σύμφωνα με άλλες ειδικές διατάξεις.
 
β. οφειλές από τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2014.
 
Σημειώνεται ότι μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η γνωστή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η ΓΓΔΕ ερμηνεύοντας συσταλτικά τις διατάξεις για τους πρόσθετους φόρους και τα πρόστιμα που μπορούν να «κουρευτούν», επισημαίνει ότι ΔΕΝ εμπίπτουν στις απαλλαγές τα πρόστιμα και τα πολλαπλά τέλη που έχουν βεβαιωθεί κατ' εφαρμογή των διατάξεων του Τελωνειακού Κώδικα, δηλαδή πολύ απλά οι «καμπάνες» για λαθρεμπόριο.