Στη Μύκονο το διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου 18 και 19 Απριλίου

Στη Μύκονο το διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου 18 και 19 Απριλίου

 

Φώτο αρχείου
 
 
Από τη Μύκονο ξεκινούν οι διασυλλογικοί αγώνες των Κυκλάδων για το 2015. Συγκεκριμένα το Σάββατο 18 Απριλίου στις 17:00 και την Κυριακή στις 09:00 θα διεξαχθεί το διασυλλογικό πρωτάθλημα Κυκλάδων των Παμπαίδων και των Παγκορασίδων Α΄, δηλαδή των γεννηθέντων το 2000 και το 2001.
 
Οι Παμπαίδες αγωνίζονται στο έξαθλο, δηλαδή στα εξής έξι αγωνίσματα:  100 μ. Εμπόδια, μήκος, σφαιροβολία, ύψος, ακοντισμό και 1.000 μέτρα.
 
Οι παγκορασίδες θα αγωνιστούν στο πένταθλο, δηλαδή:  80 μ. Εμπόδια, μήκος, σφαιροβολία, ακοντισμός και 600 μέτρα.
 
Οι νικητές θα αναδειχθούν μετά την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων όπως ακριβώς στα σύνθετα αγωνίσματα, δηλαδή το δέκαθλο των Αντρών και το έπταθλο των Γυναικών.
 
Στους αγώνες αναμένεται να πάρουν μέρος ο Πανναξιακός, ο Ναξιακός, ο ΑΟΜυκόνου, ο Ανδριακός, ο Παμμηλιακός, ο ΑΜΣ Φιλωτίου καθώς επίσης και τα δύο νέα σωματεία που απέκτησαν τμήμα στίβου, ο ΑΟ Πάρου και ο Ήφαιστος Θήρας.
 
Μεταξύ των αθλητών που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν είναι η Δάμη (Πανναξιακός), η Νάζου (ΑΟ Μυκόνου), ο Δρακάκης (ΑΟ Πάρου), ο Πιπέρας (Ανδριακός) κ.α.
 
Παράλληλα με το διασυλλογικό συνθέτων των Παμπαίδων και των Παγκορασίδων θα διεξαχθεί το πρώτο τρίαθλο των διασυλλογικών των Παμπαίδων και Παγκορασίδων Β΄,  με τα 60 μέτρα (ή τα 1.000, επιλέγουν οι αθλητές σε ποιο θέλουν να αγωνιστούν), το μήκος και τη σφαιροβολία.
 
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ειδικά του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Γιάννη Μαργαρίτη και τη συμβολή του Δήμου Μυκόνου και ξενοδόχων του νησιού.