(φωτο) Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ χορωδιών της Μουσικής Σχολής Δ. Φίννις

(φωτο) Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ χορωδιών της Μουσικής Σχολής Δ. Φίννις

 

 

 
 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ  των Χορωδιών της Μουσικής Σχολής Δημήτρη Φίννις με τίτλο "Στις αγορές του Μάνου", το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου 2015, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου. Ήταν ένα αφιέρωμα στις συλλογές "Ρωμαϊκή και Λαϊκή Αγορά" του Μάνου Χατζιδάκι.  Συμμετείχαν η Μικτή Χορωδία της Σχολής, η Αγγλόφωνη Χορωδία της Μυκόνου και η Παιδική Χορωδία της Σχολής.
 
 
Το Σάββατο η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους Εθελοντές Μυκόνου με σκοπό την ενίσχυση της αποθήκης τους σε τρόφιμα και λοιπά είδη. Η βραδιά ήταν μαγική και οι χορωδοί της Μικτής και της Αγγλόφωνης Χορωδίας κατάφεραν να μαγέψουν και να συγκινήσουν το κοινό. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη τόσο σαν παρουσία όσο και σαν υποστήριξη προς τους Εθελοντές. Οι προσφορές ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρες  και κατάφεραν να γεμίσουν την αποθήκη και να εξασφαλίσουν προμήθειες για αρκετούς μήνες.
 
 
Την  Κυριακή η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "ΦΛΟΓΑ". Συμμετείχε η Παιδική Χορωδία της Σχολής που ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο τα τραγούδια του Μάνου, τραγούδια ποιοτικά και αγαπημένα, με υψηλή αισθητική.Τα παιδιά εμφανίστηκαν φορώντας τα μπλουζάκια της ΦΛΟΓΑΣ, στέλνοντας μήνυμα αγάπης, χαράς, υποστήριξης και εθελοντισμού σε κάποια άλλα παιδιά που έχουν ανάγκη. Την προσπάθειά τους αυτή επαίνεσε εμφανώς συγκινημένη η Πρόεδρος της ΦΛΟΓΑΣ, Κα Μαρία Τρυφωνίδη, η οποία παρευρέθηκε στη συναυλία. Μετά το τέλος της πραγματοποιήθηκε έρανος και συγκεντρώθηκε το ποσό των Ευρώ 4.082 το οποίο και κατατέθηκε στη ΦΛΟΓΑ.
 
 
Το διήμερο Φεστιβάλ τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κος Κώστας Κουκάς, ο οποίος τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου προς τις προσπάθειες του Εθελοντισμού αλλά και την ξεκάθαρη πρόθεση του Δήμου να στηρίζει οποιαδήποτε κίνηση προσφοράς και προαγωγής του Πολιτισμού τώρα και στο μέλλον.

 
Εκτός απ' το πλήθος του κόσμου που κατέκλυσε το Γρυπάρειο και τις δύο ημέρες, τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου μας Κος Ατζαμόγλου, Κος Γκέλος και Κα Γρυπάρη, ο Αντιπρόεδρος του Γρυπαρείου Κος Κοντιζάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κος Μπρίγγος  και εκπρόσωποι φορέων.
 
 
Η Μουσική Σχολή σας ευχαριστεί για την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά της για βοήθεια μία ακόμη φορά και σας εύχεται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!