Τα θαυμαστά οφέλη του ξιδιού και πώς να το φτιάξετε μόνοι σας

Τα θαυμαστά οφέλη του ξιδιού και πώς να το φτιάξετε μόνοι σας

 

 

 

 

Χρησιμοποιήστε το στις σαλάτες σας με την πρώτη ευκαιρία, στις φακές, στη μαρινάδα, στο στιφάδο και όπου αλλού ταιριάζει στη γεύση σας και απολαύστε τα παρακάτω οφέλη του.
 
Δυναμώνει τα οστά: Το οξικό οξύ του βοηθά τον οργανισμό στην απορρόφηση ασβεστίου, βιταμινών και θρεπτικών συστατικών που κάνουν καλό στα οστά.
 
Ευνοεί την πέψη πρωτεϊνών: Λόγω του ότι αυξάνει την οξύτητα στο στομάχι, μας ευνοεί στην πέψη.
 
Βοηθά στην ισορροπία του σακχάρου στο αίμα: Είτε το καταναλώνετε πριν το γεύμα σκέτο ή στο γεύμα σας, το ξίδι μπορεί να συμβάλλει ώστε να παραμείνει σταθερό το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας.
 
Κάνει καλό στους μυϊκούς πόνους: Μια κουταλιά της σούπας ξίδι κι ένα ποτήρι νερό μειώνει τους μυϊκούς πόνους και την κόπωση, χάρη στα αμινοξέα και τα οξέα του καλίου.
 
Ανακουφίζει τις ημικρανίες: Το ξίδι φαίνεται, επίσης, πως αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία όσον αφορά τις ημικρανίες. Συνδυάστε 2 κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο με ζεστό νερό και μέλι και αφήστε τα να δράσουν.
 
Πώς να φτιάξετε ξίδι
 
Αραιώστε 1 λίτρο κρασί (κόκκινο ή λευκό) με 1 λίτρο νερό και αφήστε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπουκάλι κάπου όπου να το χτυπάει ο ήλιος, χωρίς να κλείσετε πολύ καλά τη φιάλη, έτσι ώστε να μπορεί το περιεχόμενο να έρχεται σε επαφή με τον αέρα, για περίπου 1 1/12 μήνα. Έτοιμο!
 
Πηγή: naftemporiki.gr