Ξεκινά σήμερα η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο στο Δήμο Μυκόνου

Ξεκινά σήμερα η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο στο Δήμο Μυκόνου

 


Αρχίζει σήμερα 9 Ιανουαρίου και έχει τον αριθμό εννέα (τελευταία σε σειρά), στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Αιγαίου στην Σύρο, η δίκη για το Οικονομικό Σκάνδαλο στον Δήμο Μυκόνου. Τέσσερις αιρετοί, τρεις υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας και ένας επιχειρηματίας αντιμετωπίζουν κατηγορίες διαφορετικού βαθμού ο καθένας για την υπόθεση.
 

Πρόκειται για μια υπόθεση το κουβάρι της οποίας άρχισε να ξετυλίγεται στα τέλη του 2009, η άκρη του όμως βρίσκεται πολύ πιο πίσω στον χρόνο με χρήματα που έκαναν "φτερά" από το ταμείο του δήμου, με πλαστές αποδείξεις και την βοήθεια του «μαϊμού» διπλογραφικού συστήματος που είχε στηθεί.
 

Για υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων και απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται οι υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας, δύο εκ των οποίων αν και αρχικά είχαν προφυλακιστεί στην συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι με την καταβολή χρηματικής εγγύησης.  
 

Τις κατηγορίες, για απιστία σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν οι δύο πρώην δήμαρχοι Χρ. Βερώνης και Αθ. Κουσαθανάς Μέγας. Ο τελευταίος έχει τεθεί μαζί με τους δύο αντιδημάρχους σε αργία από τον περασμένο Ιούνιο.
 

Για απιστία και ψευδή βεβαίωση κατηγορούνται οι δύο αντιδήμαρχοι Αλ. Βαμβακούρης και Θρ. Κοντομήτρος.
 

Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη βρίσκεται και ένας επιχειρηματίας που κατηγορείται για ψευδορκία και ηθική αυτουργία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, σε βαθμό πλημμελήματος.

Η αίθουσα του Κακουργειοδικείου αναμένεται να κατακλυστεί από κόσμο αφού 150 είναι μόνο οι μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν. 2.500 σελίδες δικογραφίας, και περισσότερα από 10.000.000 ευρώ προς αναζήτηση, συνθέτουν το "σκηνικό" της πλέον πολύκροτης δίκης των Κυκλάδων, με το ερώτημα φυσικά για το αν τελικά θα διεξαχθεί κανονικά ή θα αναβληθεί να έχει για διάφορους λόγους, πολλαπλό ενδιαφέρον.