Στίβος: Αποτελέσματα του 2ου λαϊκού γύρου της Μαούς

Στίβος: Αποτελέσματα του 2ου λαϊκού γύρου της Μαούς

 
 
Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο στίβος του ΑΟΜυκόνου και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων συνδιοργάνωσαν τον Γύρο της Μαούς στην Άνω Μερά, αυτή τη φορά με την  υποστήριξη του Δήμου Μυκόνου.
 
 
Ο αγώνας αυτός έχει τοπικό χαρακτήρα και σηματοδοτεί την έλευση της άνοιξης και την έναρξη της τουριστικής περιόδου για το νησί. Η εκδήλωση αποτέλεσε μέρος ενός ευρύτερου θεματικού προγράμματος  με αντικείμενο την ψυχική υγεία στο οποίο ήταν αφιερωμένος ολόκληρος ο μήνας Μάρτιος.
 
 
Στο αγωνιστικό μέρος ο Διομήδης Μπακατσέλος και η Φραγκίσκα Αρμάου ήταν νικητές στα 8.000 μέτρα της μεγάλης κατηγορίας. Ο αγώνας διεξήχθη αμέσως μετά τη μεγάλη βροχή της προηγούμενης βραδιάς με αποτέλεσμα  η κούρσα θα θυμίζει περισσότερο αγώνα στηπλ σε δημόσιο δρόμο.  
 
 
Φυσικά  όπως και την προηγούμενη χρονιά ως παράλληλη εκδήλωση διοργανώθηκε και ο αγώνας για τους περιπατητές οι οποίοι ενθάρρυναν και χειροκροτούσαν τους δρομείς καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες απέτρεψαν πολλά από τα μικρά παιδιά να πάρουν μέρος στις κούρσες των δημοτικών σχολείων.
 
 
 
 
Σχετικά: