Σε συνεχή συναγερμό για τον ΦΠΑ βρίσκεται η ΠΝΑΙ

Σε συνεχή συναγερμό για τον ΦΠΑ βρίσκεται η ΠΝΑΙ

 

 

 

Για θέματα τρέχουσας επικαιρότητας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου σήμερα το πρωί.
 
Ο κ. Χατζημάρκος αρχικά αναφέρθηκε στην κινητοποίηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και των φορέων Δωδεκανήσων και Κυκλάδων στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, για την προάσπιση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και η κατάρριψη των αρνητικών στερεοτύπων που σκοπίμως καλλιεργούνται στην κοινή γνώμη. 
 
Η ανάγκη της δυναμικής αντίδρασης σύσσωμου του Νοτίου Αιγαίου κρίθηκε επιβεβλημένη, από την ώρα που το ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, επανήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών βάσει δηλώσεων καθ’ ύλιν αρμοδίων στελεχών της κυβέρνησης.
 
Ο Περιφερειάρχης ανάφερε ότι το Νότιο Αιγαίο παραμένει σε συναγερμό και εγρήγορση, μέχρι να κλείσει η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές και να οριστικοποιηθεί η λίστα των μέτρων και τόνισε ότι, αν παραστεί ανάγκη, θα απαντήσουμε με τα ίδια αντανακλαστικά, για να αποτρέψουμε δυσμενείς για τα νησιά εξελίξεις. 
 
Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που απέδωσαν στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αντιπολιτευτικά και επικοινωνιακά κίνητρα, ο κ. Χατζημάρκος έκανε λόγο για «παραφωνία» και «επικίνδυνη στάση, εντελώς παραπλανητική» και πρόσθεσε ότι δεν θα υποκύψει στον πειρασμό να απαντήσει σε τέτοιου είδους «ανόητες προκλήσεις».
 
«Δεν θα μας βγάλει κανένας από τον δρόμο που έχουμε μπει, να προασπίσουμε το ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών. Ο καθένας κρίνεται» απάντησε, σημείωσε ωστόσο ότι το δελτίο τύπου που έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσιότητα, τους εξέθεσε.