Ξυδάκης: Η επίσκεψη της Κλούνεϊ στην Αθήνα έκανε κακό στη διαμεσολάβηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ξυδάκης: Η επίσκεψη της Κλούνεϊ στην Αθήνα έκανε κακό στη διαμεσολάβηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

 

 

 

Μετά το ηχηρό όχι της Βρετανίας στη διαμεσολάβηση της UNESCO για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού εκτιμά πως η επίσκεψη της Κλούνεϊ στην Αθήνα έκανε κακό στη διαμεσολάβηση.
 
Όπως αναφέρει το "iefimerida", μιλώντας στην Κυριακάτικη Αυγή και την Πόλυ Κρημνιώτη ο Νίκος Ξυδάκης ερωτώμενος αν έχει κλείσει η δυνατότητα παρέμβασης της UNESCO μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αναφέρει. «Ελπίζω να μην έχει κλείσει, γιατί δαπανήθηκε κόπος και διπλωματικό κεφάλαιο και ήταν μια εξαιρετική επιτυχία τού ότι φτάσαμε να ζητηθεί μεσολάβηση. Εικάζω αυτή τη στιγμή ότι η παρεμβολή της επίσκεψης της κ. Αλαμουντίν - Κλούνεϊ, ενώ εξελίσσονταν το αίτημα διαμεσολάβησης, έκανε ζημιά στη διαμεσολάβηση.»
 
Ο αναπληρωτής υπουργός δεν αποσαφήνισε αν το γραφείο των Αμάλ Αλαμουντίν- Κλούνεϊ, Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ εξακολουθεί να εργάζεται για την υπόθεση των Μαρμάρων του Παρθενώνα λέγοντας: «Το υπουργείο δεν συνεργάζεται ευθέως, δεν έδωσε ουδέποτε μια ευθεία παραγγελία. Η παραγγελία για τη γνωμάτευση πληρώνεται από ανώνυμο χορηγό.»