Μύκονος 2015 - Χασάπικο για Γκίνες! (φωτογραφίες)

Μύκονος 2015 - Χασάπικο για Γκίνες! (φωτογραφίες)

 


Μια ανθρώπινη αλυσίδα αποτελούμενη από περίπου 150 άτομα έδωσε χρώμα στον μουντό καιρό της Κυριακής των Βαϊων και έκανε τις πλάκες του γιαλού της Μυκόνου να αναστενάξουν από ευχαρίστηση. Μια απέραντη γιορτή που σηματοδότησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου με πρωταγωνιστή το Μυκονιάτικο Χασάπικο, δημιούργησε τις καλύτερες εντυπώσεις και γέμισε με ενθουσιασμό τους ανοιξιάτικους επισκέπτες του νησιού. 
 

Αν και ο καιρός ήταν βροχερός, όλα τα μέλη της φετινής αποστολής που πήραν μέρος στο χορό διαδίδοντας το Μυκονιάτικο χασάπικο έλαμψαν με τα χαμόγελα και τις φιγούρες τους υπό τους ήχους του Μίκη Θεοδωράκη και τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη. 
 

"Ένα το χελιδόνι" και "της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ" δύο τραγούδια που παρά τα χρόνια που έχουν περάσει παραμένουν επίκαιρα, χόρεψαν οι μαθητές αλλά και έμπειροι χορευτές του χασάπικου, που από τον Γενάρη ξεκίνησαν το χορό υπό το πρίσμα των εθελοντικών μαθημάτων και υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Βλασσόπουλου και της Άννας και παρουσίασαν σήμερα αυτό το υπέροχο θέαμα στέλνοντας παντού το μήνυμα ότι η Ελλάδα παραμένει δυνατή, όσο οι ανθρώπινοι κρίκοι της δεν χαλαρώνουν, ούτε λυγίζουν και παραμένουν ενωμένοι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. 


Ακολούθησαν ο ζορμπάς και παραδοσιακά συγκροτήματα και οργανοπαίκτες του νησιού κρατώντας τον κόσμο στην παραλία και ξεσηκώνοντας το χορό. 


Συγχαρητήρια στους εμπνευστές, στους συντελεστές και χορευτές και σε όλους εκείνους που βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά φέτος (μετά το 2013) αυτή η τόσο όμορφη εκδήλωση. Και του χρόνου ακόμα περισσότεροι!Πατήστε στις παρακάτω φωτογραφίες για να δείτε χαρακτηριστικές στιγμές από την εκδήλωση.