(φωτο) Χορεύοντας "Μυκονιάτικο χασάπικο" τελευταία πρόβα!

(φωτο) Χορεύοντας

 

 

 Πρόβα τζενεράλε έγινε το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο του Κόρφου από τα μέλη της φετινής "αποστολής" που θα πλαισιώσουν τον γιαλό και θα χορέψουν στους ρυθμούς του Μυκονιάτικου Χασάπικου.

 

Μια ανθρώπινη αλυσίδα θα σχηματιστεί από την πλατεία Μαντώ μέχρι το Δημαρχείο με οδηγό το μπουζούκι και κάτω από τις κατευθύνσεις του Γιάννη Βλασσόπουλου που για μία ακόμη χρονιά πρωτοστάτησε και υπό την αμέριστη συμπαράσταση της συζύγου του Άννας, ανέλαβε την πρωτοβουλία να διδάξει εθελοντικά σε περισσότερα από 150 άτομα μικρούς και μεγάλους, το Μυκονιάτικο χασάπικο στο πλαίσιο των εθελοντικών μαθημάτων. Στόχος του να μην χαθεί το Μυκονιάτικο Χασάπικο και οι μοναδικές φιγούρες του.

 

Αύριο, Κυριακή των Βαϊων, όλη αυτή η προσπάθεια παίρνει σάρκα και οστά με πρωτοβουλία του Γιάννη και την συμμετοχή των μαθητών του στη μία το μεσημέρι στον γιαλό. Στη συνέχεια θα πάρουν την σκυτάλη Μυκονιάτικα συγκροτήματα και παραδοσιακοί οργανοπαίκτες υπό τους ήχους των οποίων θα στηθεί ένα μοναδικό ελληνικό γλέντι κάνοντας το νησί να ανοίξει γιορτινά την Πασχαλινή περίοδο αλλά και την φετινή τουριστική σαιζόν αντίστοιχα.

 

Πατήστε στις παρακάτω φωτογραφίες για να δείτε στιγμές από την απογευματινή πρόβα.