Πανσέληνος μυστήριο...!

Πανσέληνος μυστήριο...!

φωτογραφία αρχείου 
 
 
 
Μπήκε ο Απρίλης και μαζί του απρόσμενες καταστάσεις που χρειάζεται να διευθετηθούν και να ξεκαθαριστούν. Αν και η Άνοιξη προχωράει για τα καλά και  έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία για το Πάσχα (Καθολικό & Ορθόδοξο), φαίνεται πως υπάρχουν ακόμη αρκετές εκκρεμότητες που μας ταλαιπωρούν από τον Μάρτιο. Από το θέμα της εναλλαγής του καιρού μέχρι τα τρέχοντα και καθημερινά προσωπικά μας θέματα δεν παύουν να επηρεάζονται από τη σημερινή πανσέληνο.
 
 
Πολλές καθυστερήσεις που έχουν προκύψει  από τα μέσα Μαρτίου περίπου, με εκείνο το νέο φεγγάρι των "ξεκαθαρισμάτων" που από ότι φαίνεται μας έχει αφήσει ακόμη το στίγμα του, αρχίζουν πλέον να τακτοποιούνται ενεργειακά και να αισθανόμαστε επιτέλους ανακούφιση! Αυτό σημαίνει επίσης πως είναι μία πολύ καλή περίοδος για κρυσταλλική εξισορρόπηση των ασύμφωνων ενεργειών για την μετάβασή μας στις θετικές αλλαγές που προσμέναμε από καιρό! Κι αυτό ολοκληρώνεται με την ανοιξιάτικη Σεληνιακή έκλειψη που συνοδεύει  την Πανσέληνο του μήνα,  και κορυφώθηκε με ακρίβεια σήμερα γύρω στις 3 το μεσημέρι. Η επιρροή αυτής της έκλειψης ως συνήθως θα αντιμετωπιστεί διαφορετικά από τον καθένα μας. Άλλοι θα τη νιώσουν περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Σημασία έχει πως η επιρροή είναι περισσότερο συναισθηματικού χαρακτήρα και χρειάζεται προσοχή για το πως θα διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας αυτές τις μέρες, καθώς και τους ανθρώπους που έχουμε στο άμεσο περιβάλλον μας!
 
 
Η εναλλαγή από τον 2ο οίκο της Παρθένου στους Λέοντες, δίνουν με τον δυναμικό τους χαρακτήρα άλλον "αέρα" σε αυτές τις μέρες που διανύουμε!!! Τα γραπτά και τα λεγόμενα των αγροτών από τα πολύ παλιά χρόνια σε ορισμένες περιοχές όπως σε κάποιες κέλτικες κουλτούρες, φαίνεται να  έλεγαν το φεγγάρι του Απρίλη "αυγο-φέγγαρο" μιας και τα αυγά σηματοδοτούσαν την καλοτυχία των νέων ξεκινημάτων και φυσικά για τους αγρότες να πάνε καλά οι σοδειές τους, κάτι που ολοκληρώνεται με τη γέμιση του φεγγαριού και λέγεται πως τα αυγά που διάλεγαν, τα έβραζαν και τα ευλογούσαν. Επίσης τα κατανάλωναν μέσα στις επόμενες τρεις μέρες κι έτσι ολοκληρωνόταν η διαδικασία "ευλογία - καλοτυχία". Οι επόμενες μέρες μέχρι το τέλος της εβδομάδας είναι αφιερωμένες στην μητέρα Γη, στη φροντίδα, στους νέους καρπούς, στις νέες σοδειές, στα καινούρια σχέδια γενικότερα. 
 
 
Αποτελεί μια αφορμή λοιπόν για τη σωστή διευθέτηση των στόχων και των προτεραιοτήτων μας γιατί όπως και να' χει τα ξεκαθαρίσματα που συμβαίνουν έχουν σκοπό να μας βοηθήσουν να ξεφορτωθούμε παλιές καταστάσεις και ανθυγιεινές συνήθειες, που δεν μας εξυπηρετούν πια, προκειμένου να καθαρίσει το τοπίο και να προχωρήσουμε μπροστά. Μπορεί να βλέπουμε καταστάσεις ή ανθρώπους και να αναρωτιόμαστε γιατί ξαφνικά υπάρχει αυτό το "χάσμα" μεταξύ μας, κάτι που ίσως δεν υπήρχε πριν ή εμείς δεν το βλέπαμε,  όμως ζούμε σε έντονες εποχές ενεργειακά και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως συνεχώς ανελισσόμαστε!
 
 
 
Μαρία Μ. Σκαγιά 
Mykonos Alternative Center