Στην Σύρο οι εμπλεκόμενοι στο οικονομικό σκάνδαλο

Στην Σύρο οι εμπλεκόμενοι στο οικονομικό σκάνδαλο

 

 

 


Στην Ερμούπολη και στο Τριμελές Εφετείο Αιγαίου είναι στραμμένα τα βλέμματα των Μυκονιατών καθώς ξεκινά αύριο η μεγάλη δίκη για το Οικονομικό Σκάνδαλο στον Δήμο Μυκόνου. Μια υπόθεση που στέλνει στο σκαμνί του κατηγορουμένου τέσσερις αιρετούς, τρεις υπαλλήλους και έναν επιχειρηματία του νησιού.

Το μεσημέρι μετέβησαν ακτοπλοϊκώς στην Σύρο ο πρώην Δήμαρχος Χρ. Βερώνης, η δημαρχεύουσα Ειρήνη Γρυπάρη, ο αρχηγός της μειοψηφίας Αντρέας Φιορεντίνος, ο Δ.Σ. Νικόλας Σαλάχας, ο πρώην προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας Αντώνης Ρουσσάκης και άλλοι κατηγορούμενοι και μάρτυρες της υπόθεσης.

Για υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων και απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας, δύο εκ των οποίων αν και αρχικά είχαν προφυλακιστεί στην συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι με την καταβολή χρηματικής εγγύησης.  

Κατηγορίες, για απιστία σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν οι δύο πρώην δήμαρχοι Χρ. Βερώνης και Αθ. Κουσαθανάς Μέγας, ο οποίος έχει τεθεί μαζί με τους δύο αντιδημάρχους σε αργία από τον περασμένο Ιούνιο. Για απιστία και ψευδή βεβαίωση κατηγορούνται οι δύο αντιδήμαρχοι Αλ. Βαμβακούρης και Θρ. Κοντομήτρος.

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων αναμένεται να κατακλειστεί από Μυκονιάτες αφού σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 150 άτομα έχουν κληθεί για να παραστούν ως μάρτυρες και να καταθέσουν, στην δίκη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που ταλάνισε ποτέ τον Δήμο της Μυκόνου.