Επιστολή του κ. Χατζημαρκου προς τον κ. Δριτσα για την μεταφορά αμνοεριφίων από την Κάσο και την Κάρπαθο στην Κρήτη

Επιστολή του κ. Χατζημαρκου προς τον κ. Δριτσα για την μεταφορά αμνοεριφίων από την Κάσο και την Κάρπαθο στην Κρήτη

 

 

 

Επιστολή προς τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Θοδωρή Δρίτσα, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, για την μεταφορά αμνοεριφίων από την Κάσο και την Κάρπαθο στην Κρήτη, για τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, μετά το συμβάν της προσάραξης του πλοίου "Βιτσέτζος Κορνάρος".
 
Ακολουθεί η επιστολή:
 
"Αξιότημε κ. Υπουργέ,
 
μετά το ατυχές συμβάν της προσάραξης του πλοίου "Βιτσέτζος Κορνάρος" την προηγούμενη βδομάδα έξω από το λιμάνι της Κάσου, το οποίο προσωπικά υποδεχθήκατε στον Πειραιά και γνωρίζετε καλά την ταλαιπωρία που προκλήθηκε στο επιβατικό κοινό και στην προμήθεια των νησιών μας με απαραίτητες για την επιβίωση τους προμήθειες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και για ένα άλλο σοβαρότατο θέμα που προκαλείτε από αυτή την συγκυρία.
 
Με το συγκεκριμένο δρομολόγιο του "Βιτσέτζος Κορνάρος" που δεν ολοκληρώθηκε όπως ήταν σχεδιασμένο, θα μεταφερόταν από την Νήσο Κάσο στην Νήσο Κρήτη τουλάχιστον 400 αμνοερίφια για να σφαγιαστούν λόγω των ημερών του Πάσχα, γεγονός που δεν πραγματοποιήθηκε τελικώς.
 
Επιπροσθέτου έχει ήδη δρομολογηθεί η μεταφορά άλλων 1150 περίπου αμνοεριφίων στην Κρήτη για τον ίδιο λόγο από το νησί της Καρπάθου στις 2 Απριλίου 2015.
 
Λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης των νησιών μας, που είναι γνωστό σε όλους ότι συχνά ταλαιπωρούνται από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην διάρκεια του χειμώνα, με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες να αναβάλλονται ή να ακυρώνονται, παρακαλούμε να επιληφτείτε άμεσα ώστε με ένα έκτακτο δρομολόγιο ή όποιο άλλο τρόπο κρίνεται απαραίτητο να γίνει δυνατή το συντομότερο δυνατόν η μεταφορά των ζώων στην Κρήτη και από τα δύο νησιά μας, την Κάσο και την Κάρπαθο, ώστε να μην στερηθούν οι συμπολίτες μας ένα άκρως απαραίτητο εισόδημα για τις ημέρες του Πάσχα δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που ήδη ταλαιπωρεί την χώρα μας."