Λιγότερα αρνιά το Πάσχα, αυξημένες οι τιμές τους

Λιγότερα αρνιά το Πάσχα, αυξημένες οι τιμές τους

 

 

 

Έπειτα από τον καταρροϊκό πυρετό που Χάθηκε αρκετά μεγάλος αριθμός ζώων, η φετινή παραγωγή αμνοεριφίων αναμένεται να είναι μειωμένη σε ποσοστό και άνω του 40%.
 
Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Καμπούρης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, λόγω αυτής της κατάστασης αλλά κι εξαιτίας των οικονομικών ζημιών που υφίστανται από τις ζωονόσους, οι κτηνοτρόφοι δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση να διαθέσουν το προϊόν τους στους εμπόρους σε τιμή κάτων των 6,6 ευρώ/κιλό, αύξηση έως και 1 ευρώ παραπάνω σε σχέση με την περσινή χρονιά.
 
«Δεν μας φτάνουν οι ζωονόσοι (καταρροϊκός πυρετός και ευλογιά) που αφανίζουν το ζωικό μας κεφάλαιο, έχουμε και το κόστος εκτροφής να βαίνει ολοένα και μεγαλύτερο. Δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να πληρώσουν τα 'σπασμένα' οι καταναλωτές, απλώς θα πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορούμε άλλο πια να βγαίνουμε εμείς ζημιωμένοι. Έμποροι και κρεοπώλες θα πρέπει να συμπιέσουν το περιθώριο κέρδους τους και έτσι καθένας να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί», είπε ο κ. Καμπούρης.