"Η Μύκονος έχει τον σεβασμό μας για τις επιδόσεις της" δήλωσε ο Γιώργος Χατζημάρκος

 

 

 

 
 
Είναι η πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του που ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος επισκέφθηκε την Μύκονο και συμμετείχε σε Δημοτικό Συμβούλιο, μια επίσκεψη που έγινε μέσα σε πάρα πολύ καλό κλίμα φανερώνοντας μια ουσιαστική διάθεση συνεργασίας υπάρχει και από τις δύο πλευρές, τον Δήμο Μυκόνου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η επίσκεψη δεν έγινε νωρίτερα γιατί όπως ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος «δεν μου αρέσει να λειτουργούμε στην λογική των υποσχέσεων. Στο εξάμηνο υπάρχουν τα πρώτα δείγματα πολιτικής και είναι πολύ τιμιότερη η επαφή». 
 
 
Παρών στο Δ.Σ. ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Στέλιος Μπρίγγος και η Π.Σ. Μαρσούλα Χανιώτη. 
 
 
Ως καλός γνώστης των προβλημάτων των νησιών και της Μυκόνου, ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα που τα απασχολούν και στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του ΦΠΑ τονίζοντας ότι είναι το τελευταίο μέτρο νησιωτικότητας που έχει μείνει και δίνεται μάχη από όλα τα νησιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για να μην καταρριφθεί και αυτό. 
 
 
Αναφορικά με τα αποθεματικά που υπάρχουν στην Περιφέρεια αλλά και σε Δήμους είπε «ελπίζω να μείνει το αποθεματικό απείραχτο για να μην γυρίσει η Ελλάδα στην δεκαετία του’50».  
 
 
Αναφέρθηκε σε προβλήματα που υπάρχουν σε πολλούς τομείς, όπως η υγεία, η παιδεία, το περιβάλλον και τόνισε "αυτό που μας επιφυλάσσει το μέλλον είναι αυτό για το οποίο εμείς έχουμε εργαστεί".
 
 
Ξεκαθάρισε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν υπάρχουν χρήματα όπως στο παρελθόν που μπορούσε να μοιράσει ο κάθε Περιφερειάρχης. «Βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα των νησιών. Δεν υπάρχει δυνατότητα αναβολής» ανέφερε επισημαίνοντας "ήρθε η ώρα να πάψουν οι σχέσες συναλλαγών και η πολιτική να ξαναβρεί την ουσία της" ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Σχετικά με την θέση της Μυκόνου στην Περιφέρεια τόνισε "η Μύκονος έχει τον σεβασμό της πολιτικής μας, για τις επιδόσεις που έχει, στην δική μας ατζέντα". 
 
 
Τόνισε ότι υπάρχει μια πολύ καλή και καθημερινή συνεργασία με τον δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά, «μακριά από πολιτικές ανταγωνισμού» που όπως είπε υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια ανάμεσα στον Α’ και Β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Κουκάς με την σειρά του γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Περιφέρεια ως πρώην αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζήτησε από τον κ. Χατζημάρκο την συνεργασία των υπηρεσιών της για έργα που τρέχουν στο νησί, όπως το κλειστό γυμναστήριο, για το οποίο λεφτά υπάρχουν αλλά όχι και οι υπηρεσίες για να το προχωρήσουν αλλά και τον βρεφονηπιακό σταθμό, η μελέτη του οποίου είναι έτοιμη κατά 95%. 
 
 
Ο κ. Χατζημάρκος αποδέχθηκε αμέσως την πρόταση του δημάρχου Μυκόνου και τόνισε ότι η Περιφέρεια και οι υπηρεσίες της είναι στην διάθεση του Δήμου όπου μπορούν να φανούν χρήσιμες και να βοηθήσουν, ενώ αναφέρθηκε στον στόχο της δικής του Περιφερειακής Αρχής που όπως είπε «είναι η μάχη να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε» δίνοντας μεγάλη έμφαση στην συνεργασία.
 
 
«Την ειλικρινή και θετική συνεργασία της Περιφέρειας» ζήτησε από την πλευρά του ο Φρ. Βιγλιάρης επισημαίνοντας «γιατί μέχρι τώρα δεν την είχαμε», ενώ συμφώνησε ότι οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν είναι για την ύπαρξη καλύτερων υπηρεσιών στο νησί.
 
 
«Σπουδαία ευκαιρία να αναδείξουμε όλα τα θέματα» χαρακτήρισε την επίσκεψη του Περιφερειάρχη η Α. Καμμή.