Μέχρι τέλος Απριλίου θα ανακοινωθούν οι νέες άδειες ταξί σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο

Μέχρι τέλος Απριλίου θα ανακοινωθούν οι νέες άδειες ταξί σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο

 
 
Την αναγκαιότητα νέων αδειών ταξί ανέδειξε η σημερινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου. Τόσο ο Δήμαρχος κ. Κουκάς, όσο και οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων αλλά και των φορέων που συμμετείχαν στο Δ.Σ. κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους για το θέμα, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που δημιουργούνται κατά την καλοκαιρινή περίοδο με τις πολύωρες ουρές στις πιάτσες, τόνισαν την ανάγκη επίλυσης του μείζονος αυτού προβλήματος, για την εξυπηρέτηση τόσο των ντόπιων, όσο και των τουριστών και κατέληξαν ομόφωνα στην απόφαση για την αναγκαιότητα νέων αδειών ταξί για το νησί της Μυκόνου.
 
 
Ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε, ενώπιων των εκπροσώπων του Συλλόγου των Ραδιοταξί Μυκόνου, ότι θα προχωρήσει με απόφασή του στην εκχώρηση νέων αδειών, θέμα για το οποίο όπως αποκάλυψε, είχε έρθει σε επαφή με το Σωματείο των ταξί στο νησί της Μυκόνου από πέρυσι το καλοκαίρι (πριν την ανάληψη των καθηκόντων του) που παραθέριζε στη Μύκονο και είδε την κατάσταση.  «Από το καλοκαίρι ακόμα είχα ζητήσει να προχωρήσουν γρήγορα οι ιδιοκτήτες των ταξί της Μυκόνου στην δημιουργία συνεταιρισμού με στόχο να βγουν αυτοκίνητα που θα πάρουν πάνω τους τις ημερήσιες μισθώσεις». Ο αριθμός των νέων αδειών θα ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου. 
 
 
«Κανείς δεν θέλει να βλάψει κανέναν αλλά θέλουμε την καλύτερη υπηρεσία του επισκέπτη» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος, επισημαίνοντας ότι η προκήρυξη νέων αδειών είναι αποκλειστική απόφαση του Περιφερειάρχη βάση νομοθετικού πλαισίου και στην οποία θα προχωρήσει μη σκεπτόμενος το πολιτικό κόστος. Άλλωστε όπως ο ίδιος επεσήμανε «δεν είμαι από αυτούς που λειτουργούν κάτω από το πολιτικό κόστος. Στηρίζω τις αποφάσεις μου».
 
 
Παράλληλα ανέφερε ότι η οικονομική συγκυρία που βιώνει η Ελλάδα είναι μια καλή ευκαιρία για να δούμε τα πράγματα πιο ώριμα «είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και θα πρέπει με αυτό τον τρόπο να ωριμάσουμε κιόλας. Οι αιρετοί πρωτίστως αλλά και οι πολίτες απορρίπτοντας νοοτροπίες του παρελθόντος»επεσήμανε ο Περιφερειάρχης.