(φωτο) Μύκονος: Αποτράπηκε σοβαρή αλλοίωση στην παραλία της...

(φωτο) Μύκονος: Αποτράπηκε σοβαρή αλλοίωση στην παραλία της...

 

 

 
 
Φαίνεται ότι σε αυτό τον τόπο ο καθένας πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν και χωρίς να υπάρχουν επακόλουθα. Είναι γεγονός ότι για πολλά χρόνια υπήρξε μια δόση «ασυδοσίας», από πολλούς κατακριτέα και από κάποιους αποδεκτή.
 
 
Το κράτος ανίκανο να στελεχώσει τις υπηρεσίες του με αποτέλεσμα οι μηδενικοί έλεγχοι. Άλλοτε λόγο ελέγχων και άλλοτε λόγω μη πολιτικής βούλησης, για ευνόητους λόγους, έχουμε δει κατά καιρούς να συμβαίνουν πολλά.
 
 
Μία ακόμη πράξη αλλοίωσης σε παραλία επιχειρήθηκε χθες, στην Αγία Άννα της Παράγκας, όπου κάποιοι επιχείρησαν να σπάσουν βράχια στην βορειοδυτική πλευρά της ακτής! 
 
 
Τα σημάδια εμφανή ακόμη και σήμερα καθώς τα ίχνη του μηχανήματος που χρησιμοποιήθηκε δείχνουν τον δρόμο προς το σημείο, ενώ μια σακούλα μπαζών γεμάτη από κομμάτια βράχου βρίσκεται ακόμα στην παραλία. Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα καθώς υπήρξε η άμεση παρέμβαση του Δήμου, ειδοποιήθηκαν οι αρχές και έσπευσαν στο σημείο. 
 
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επικαιροποιεί απόφαση του 1999 για την προστασία των παραλιών.
 
 
Κατηγορηματικός και απόλυτος ήταν ο Δήμαρχος κ. Κουκάς στην εισήγησή του για το θέμα, τονίζοντας πως όπου εντοπίζονται αυθαιρεσίες στις παραλίες η επέμβαση του Δήμου και η δική του προσωπικά θα είναι άμεση. Κάτι που έγινε και στην συγκεκριμένη περιοχή δείχνοντας θετικά δείγματα γραφής.