Συνεχίζεται η περιπέτεια των επιβατών στο Βιτσέντζος Κορνάρος

Συνεχίζεται η περιπέτεια των επιβατών στο Βιτσέντζος Κορνάρος

 
 
Το απόγευμα αναμένεται να γίνει νέα προσπάθεια προσέγγισης του πλοίου Βιτσέντζος Κορνάρος που έχει προσαράξει από βράδυ της Τετάρτης 24 Μαρτίου με 227 επιβάτες σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμένα της Κάσου.
 
 
Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, προσγειώθηκε στη Κάσο, μεταφέροντας από τη Ρόδο, κλιμάκιο αποτελούμενο από Επιθεωρητή του αρμόδιου κλιμακίου Επιθεώρησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Επιθεωρητή του παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα, καθώς και δύο (02) δύτες με εξοπλισμό, προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο κατάστασης του πλοίου και των υφάλων του.
 
 
Το ρυμουλκό  “ΑΡΜΑΔΟΡΕΣ 1”, το οποίο έχει κριθεί κατάλληλο από τον Πλοίαρχο του “Βιτσέντζος Κορνάρος” για παροχή συνδρομής, κατευθύνθηκε χθες βράδυ στην Αστυπάλαια προς ανεύρεση ασφαλούς αγκυροβολίου,  λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Με την μείωση των ανέμων θα επιστρέψει στην Κάσο για την αποκόλληση του πλοίου. 
 
 
Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τους Κανόνες Ασφαλείας, ενώ παράλληλα από το πλήρωμα διενεργούνται συνεχώς έλεγχοι για τη διαπίστωση της ασφάλειας του πλοίου και των επιβατών.