Τι φολογικές ανατροπές σχεδιάζει η κυβέρνηση

Τι φολογικές ανατροπές σχεδιάζει η κυβέρνηση

 

 

 

Η κυβέρνηση με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που σχεδιάζει, θα επιχειρήσει να μετακυλήσει το φορολογικό βάρος από τα χαμηλά εισοδήματα στα μεσαία και υψηλά.
 
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι με στόχο την αναδιανομή εισοδήματος υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων, στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν μεγάλη αύξηση του αφορολόγητου και ταυτόχρονα αύξηση του ΦΠΑ στα μη βασικά είδη επιβίωσης.
 
Αναλυτικότερα, στο τραπέζι της συζήτησης έχει πέσει η αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 15.000 ευρώ (δεν θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος οι μισθωτοί μέχρι και τα 1.000-1.200 ευρώ το μήνα) και ταυτόχρονα η μετάταξη ορισμένων ειδών μη βασικών (όχι δηλαδή στο ψωμί ή στο γάλα αλλά ούτε και στα ξενοδοχεία) και υπηρεσιών από τον μεσαίο στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ (δηλαδή από το 13% στο 23%).
 
Παράλληλα, υπό εξέταση βρίσκεται η νέα φορολογική κλίμακα, με αύξηση των συντελεστών φόρων για τα υψηλά (ή και κάποια από τα μεσαία) εισοδήματα, ακόμη και στο 45% με 50%, ενώ έτοιμο είναι το σχέδιο για επιβολή νέων έκτακτων φόρων στα ποτά (και μάλλον όχι στα τσιγάρα), την ίδια ώρα που παραμένουν και οι εισηγήσεις για αυξήσεις ΦΠΑ τουλάχιστον στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου.