Με την μαθητική παρέλαση και τους παραδοσιακούς χορούς κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 25 Μαρτίου στη Μύκονο

Με την μαθητική παρέλαση και τους παραδοσιακούς χορούς κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 25 Μαρτίου στη Μύκονο

 

φωτογραφία από την χθεσινή κατάθεση στεφάνου στο προτομή της Μαντώς Μαυρογένους
 
 
 
Με την παρέλαση και τους παραδοσιακούς χορούς στην χώρα κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον διπλό εορτασμό της εθνικής και θρησκευτικής μας επετείου. 
 
 
Η επίσημη δοξολογία θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην χώρα στις 12:00 το μεσημέρι και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων από τον Δήμαρχο Μυκόνου, τον Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ τον Διοικητή του ΑΤ Μυκόνου και τον Λιμενάρχη.
 
 
Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ψαλεί ο εθνικός ύμνος από την χορωδία της Μουσικής Σχολής «Δ. Φίννις». Θα ακολουθήσει στις 12:30 η μαθητική παρέλαση, στην οποία θα μετέχουν και οι πρόσκοποι και οδηγοί. 
 
 
Αμέσως μετά θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί μαθητών και μαθητριών μπροστά από το Δημαρχείο. 
 
 
Νωρίτερα στις 10:30 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στην Ιερά Μονή Τουρλιανής στην Άνω Μερά και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων της Άνω Μεράς από τον Δήμαρχο Μυκόνου, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, την Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου, τους μαθητές του δημοτικού και του νηπιαγωγείου Άνω Μεράς. Θα ακολουθήσει η μαθητική παρέλαση και οι παραδοσιακοί χοροί των μαθητών μπροστά στο κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς.