Έκκληση προς τον δήμο και την κοινωνία για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας από την πρόεδρο της διοικούσας

Έκκληση προς τον δήμο και την κοινωνία για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας από την πρόεδρο της διοικούσας

 

 

 

Την συστράτευση του Δήμου και της κοινωνίας της Μυκόνου ζητά σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του κέντρου υγείας Ντίνα Σαμψούνη. Η κα Σαμψούνη αναφέρεται στην αναγκαιότητα στελέχωσης της Πρωτοβάθμιας Μονάδας Υγείας της Μυκόνου και την στήριξη της κοινωνίας για την εξεύρεση των απαραίτητων καταλλυμάτων για τα πληρώματα ασθενοφόρων. 

 

"Τόσο το  KY όσο και το ΕΚΑΒ λειτουργούν 365 ημέρες 24 ώρες σε καθεστώς εφημερίας. Για την πλήρη κάλυψη των 24ωρων βαρδιών του ασθενοφόρου 365 ημέρες απαιτούνται 11 άτομα διασωστών. Για την κάλυψη των κενών βαρδιών, παγιωμένη τακτική όπως και σε πολλούς άλλους δήμους, ήταν η παραχώρηση από το δήμο Μυκόνου ενός τουλάχιστον οδηγού. Μετά την αιφνιδιαστική και χωρίς προειδοποίηση απόφαση του δήμου να μετακινήσει από το ΚΥ Μυκόνου, τον οδηγό που είχε παραχωρήσει στα προηγούμενα καθήκοντά του στο νεκροταφείο, δημιουργήθηκαν 11 κενές βάρδιες στον μήνα Μάρτιο. Οι κενές βάρδιες  καλύφθηκαν για άλλη μια φορά, εξαντλώντας τα όριά τους από τους διασώστες του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το προσωπικό του Κ.Υ. εθελοντικά" αναφέρει η πρόεδρος και επισημαίνει ότι τον Απρίλιο τα κενά των βαρδιών στην 24ωρη λειτουργία του ασθενοφόρου αναμένονται σε 40 κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή πάυση λειτουργίας του ασθενοφόρου. 
 

"Το πιθανό ενδεχόμενο της παύσης λειτουργίας του ασθενοφόρου  θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές μας και  δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας στους κατοίκους του νησιού. Τέλος εκτός των άλλων, και επειδή βρισκόμαστε ενόψει της περιόδου του Πάσχα καθώς και στην αρχή της τουριστικής περιόδου, θα θίξει και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος της Μυκόνου, διότι στα πλαίσια του σύγχρονου τουρισμού αποδίδεται  αυξημένη σημασία στην ύπαρξη αξιόπιστων υπηρεσιών υγείας" επισημαίνει.

 

Μέχρι την οριστική λύση με την πρόσληψη προσωπικού η κα Σαμψούνη προτρέπει τον Δήμο να αναλογιστεί το μερίδιο των ευθυνών του και ζητά την επαναφορά του οδηγού στο Κέντρο Υγείας και ζητά την συστράτευση της κοινωνίας και όλων των φορέων και υπηρεσιών διαμονής για την εξεύρεση 4 καταλυμμάτων ώστε να μετακινηθούν εξειδικευμένα πληρώματα ασθενοφόρου από άλλους τομείς του ΕΚΑΒ στη Μύκονο.