Τα προβλήματα της Μυκόνου έθεσε σε σύσκεψη στο υπ. εσωτερικών η κα Γρυπάρη

Τα προβλήματα της Μυκόνου έθεσε σε σύσκεψη στο υπ. εσωτερικών η κα Γρυπάρη

 

 

 
Στον Πειραιά παραβρέθηκε η Δημαρχεύουσα Μυκόνου κα Ειρήνη Γρυπάρη την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013  προκειμένου να παραστεί στη σύσκεψη υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
 
Παρόντες στη σύσκεψη η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Καλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδης, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιακαλής αλλά και Δήμαρχοι από τους Δήμους των δύο Περιφερειών.  
 
Σκοπός της συνάντησης ήταν να εκθέσουν οι Δήμαρχοι αλλά και οι Περιφερειάρχες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και με μια συντονισμένη προσπάθεια υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό να βρεθούν άμεσες και καίριες λύσεις. 
Η Δημαρχεύουσα κα Ειρήνη Γρυπάρη επεσήμανε για άλλη μια φορά τα προβλήματα του Δήμου Μυκόνου στα θέματα Καθαριότητας, ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Μυκόνου και την υποστελέχωση της  Οικονομικής και Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.  
 
Ιδιαίτερα για το Κέντρο Υγείας η Δημαρχεύουσα επεσήμανε ότι δεν νοείται η Μύκονος να μην παρέχει ιατρική ασφάλεια στους χιλιάδες επισκέπτες της αλλά και στους κατοίκους της και είναι απαράδεκτο να είναι υποστελεχομένο και χωρίς ιατρούς το Κέντρο Υγείας Μυκόνου. Η κα Ειρήνη Γρυπάρη επίσης ενημέρωσε ότι η Μύκονος είναι ένας προορισμός που έλκει περίπου 2 εκατομμύρια επισκέπτες και πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και να είναι ασφαλής προορισμός για όλους τους επισκέπτες.  
 
Ακόμα ένα θέμα που ανέφερε η Δημαρχεύουσα είναι ότι με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και την υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, πρωτεύει η ασφάλεια και πρέπει να θωρακιστεί το νησί μας για αντεπεξέλθουμε στον όγκο των επισκεπτών του ερχόμενου καλοκαιριού, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα παράνομης στάθμευσης και κυκλοφοριακού χάους, αλλά και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα το έντονο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, παρεμπόριο. 
 
Παράλληλα, οι επικεφαλής, τόσο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όσο και της Περιφέρειας διαβεβαίωσαν τη Δημαρχεύουσα για την αμέριστη συμπαράστασή τους και δεσμεύτηκαν για την άμεση και αποτελεσματικότερη συνεργασία τους με το Δήμο Μυκόνου.