Διαγωνισμός αφίσας για παιδιά από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Διαγωνισμός αφίσας για παιδιά από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

 

 

Για τρίτη χρονιά το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει διαγωνισμό παιδικής αφίσας, που θα συνοδεύει τα εκπαιδευτικά προγράμματα της περιόδου 2015-2016.
 
Πρωταγωνιστής της αφίσας φέτος, θα είναι το μαρμάρινο κεφάλι ενός κυκλαδικού ειδωλίου (2800-2300 π.Χ.). Στο πρόσωπο ξεχωρίζει η μύτη, θα μπορούσαμε όμως να το φανταστούμε με ζωγραφισμένες λεπτομέρειες, όπως μάτια, στόμα, φρύδια και μαλλιά.
 
Φέτος στο διαγωνισμό θα αναδειχθούν 30 νικητές για τα 30 χρόνια του Μουσειου. Τα 30 έργα θα πρωταγωνιστούν στην αφίσα των προγραμμάτων που ξεκινούν το Σεπτέμβριο. Τα παιδιά με τα 30 καλύτερα έργα θα κερδίσουν δωρεάν συμμετοχή σε εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.
 
Στο διαγωνισμό αφίσας για παιδιά, μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, με μοναδικό περιορισμό να μην ξεχάσουν να γράψουν το όνομα τους δίπλα στο έργο τους.
 
Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να μπείτε στο cycladic.gr, να εκτυπώσετε το σχέδιο σε Α4, να χρωματίσετε το κεφάλι όπως σας αρέσει και να στείλετε το έργο και τη φόρμα συμμετοχής ταχυδρομικά.
 
Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν στη διεύθυνση Μουσείο Κυκαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα, Υ/Ο: Τμήμα Επικοινωνίας & Ανάπτυξης, έως την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015.
 
ΟΔΗΓΙΕΣ
 
- Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν ό,τι υλικά θέλουν: ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, χαρτιά για κολλάζ, κλπ
 
- Απαραίτητη η συμπλήρωση και αποστολή της φόρμας συμμετοχής
 
- Οι 30 νικητές θα αναδειχθούν από επιτροπή του Μουσείου και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν σε αυτή τη σελίδα στις 15 Ιουλίου 2015.
 
- Σε περίπτωση συμμετοχής στο διαγωνισμό ως σχολική ομάδα, απαιτείται όνομα και κινητό τηλέφωνο του υπεύθυνου εκπαιδευτικού.
 
- Στόχος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι να δημιουργήσει ένα μεγάλο αρχείο από τις ζωγραφιές των παιδιών με τις οποίες θα διακοσμήσει τα εργαστήρια των Παιδικών Προγραμμάτων. Για το λόγο αυτό δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των έργων. Επιπλέον, τα έργα μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε άλλες εφαρμογές.