Περισσότεροι από 225 μετανάστες διασώθηκαν τις τελευταίες 12 ώρες σε ελληνικά χωρικά ύδατα

Περισσότεροι από 225 μετανάστες διασώθηκαν τις τελευταίες 12 ώρες σε ελληνικά χωρικά ύδατα

 

 

 

Ύστερα από ενέργειες που έγιναν σε Μυτιλήνη, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, το λιμενικό σώμα μέσα σε 12 ώρες διέσωσε περισσότερους από 225 μετανάστες.
 
Η πρώτη διάσωση έγινε στα βόρεια της Λέσβου, από πλήρωμα του Λιμενικού και αφορούσε 26 μετανάστες ενώ λίγο αργότερα βρέθηκαν άλλοι 44 στα ανατολικά του νησιού.
 
Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν ακόμα 40 στην ανατολική πλευρά του Αγαθονησιού και άλλοι 33 στα βορειοανατολικά του Φαρμακονησιού.
 
Ανατολικά της Μυτιλήνης, βρέθηκαν άλλοι 35 παράνομοι μετανάστες και νωρίς το πρωί της Δευτέρας, διασώθηκαν ακόμη 49, δύο ναυτικά μίια νοτιο-ανατολικά της Μυτιλήνης.
 
Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν από το Λιμενικό σώμα στα πλησιέστερα λιμάνια, ώστε να γίνει καταμέτρηση και οι απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις.
 
Στην Χίο εντοπίστηκαν από περιπολικό Λ.Σ- ΕΛ. ΑΚΤ, 46 μετανάστες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν από την παραλία «ΔΕΗ» του νησιού και συνελήφθησαν.
 
Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου και θα εξεταστούν προληπτικά από κλιμάκιο του Γενικού Νοσοκομείου της περιοχής.