Μαθητές της Μυκόνου έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Μαθητές της Μυκόνου έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

 

 
 
Η ποίηση είναι τρόπος έκφρασης συναισθημάτων, ένας ανοιχτός δρόμος που πρέπει να ξεδιπλώνεται μπροστά μας από την παιδική ηλικία. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μυκόνου πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα “ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ, ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ, ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ”. Η εκδήλωση έγινε και στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Η ψυχή και το συναίσθημα γιορτάζουν την άνοιξη στη Μύκονο".
 
 
«Η εκδήλωση αυτή εξέφρασε με άξιο τρόπο την διάθεση τής Δημοτικής Αρχής για δημιουργική συμμετοχή των δημοτών σε δράσεις που ενδυναμώνουν τη συλλογική παρουσία και ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κ.Κουκάς.
 
 
Στις 11 το πρωί, πλήθος παιδιών (μεγάλων και μικρών) συγκεντρώθηκαν στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της ΚΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι και μαζί με χειροτέχνες και νηπιαγωγούς εθελοντές κατασκεύασαν χάρτινα καραβάκια. Με τη δράση αυτή παιδιά και ενήλικες έμαθαν την τεχνική (origami) κατασκευής χάρτινης βαρκούλας. Στα χαρτιά της κατασκευής ήταν γραμμένα ποιήματα των ποιητών Κ.Π.Καβάφη, της βραβευμένης ποιήτριας με το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων 2014, Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ και του δικού μας βραβευμένου ποιητή από την Ακαδημία Αθηνών και από την επιτροπή Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων, Παναγιώτη Κουσαθανά, που ήταν παρών με ποιητική διάθεση, καταθέτοντας για άλλη μια φορά την αγάπη του για τα παιδιά δικαιώνοντας παραδειγματικά την ποιητική πράξη.
 
 
Σε λευκό ή έγχρωμο χαρτί, όσοι ήθελαν έγραψαν το δικό τους ποίημα ή ευχή, και στη συνέχεις μετακινήθηκαν στο Γιαλό και σαν μικροί καραβοκύρηδες «ταξίδεψαν» τα ποιήματα, τα καράβια, στη θάλασσα του Αιγαίου. Όσα χαρτιά με ποιήματα περίσσεψαν από τις κατασκευές, μοιράστηκαν στους περαστικούς, ή σε πελάτες των καταστημάτων στο Γιαλό, σε μια σχεδόν υποχρεωτική αλλά ευχάριστη επαφή την ποίηση. Πολλοί δήλωσαν πως ήταν η πρώτη τους φορά που διάβαζαν ποίηση, δίνοντας συγχαρητήρια.
 
 
Η παιδική χορωδία του Δήμου μας που διηύθυνε η Τίνα Ψαλίδα, κατόρθωσε να αγγίξει βαθιά συναισθήματα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.
Ομάδες, σύλλογοι, ποιητές, φορείς ήταν παρόντες και με ενθουσιασμό χαιρέτισαν αυτή τη δραστηριότητα.
 
 
Το χαμόγελο των παιδιών και η έκφρασή τους η μεγαλύτερη συγκίνηση. 
Η ΚΔΕΠΠΑΜ ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες καθώς και τους συντελεστές.