Αποτράπηκε απόπειρα αυτοκτονίας...

Αποτράπηκε απόπειρα αυτοκτονίας...

 

 

 
 
Άλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας, απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες. Η πρόθεση εκδηλώθηκε από χρήστη του διαδικτύου σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. 
 
 
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες  της 17-03-2015, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε μέσω του «Cyber Alert», ότι άγνωστο άτομο, σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει. 
 
 
Ακολούθησε στοχευμένη και ενδελεχής διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα, για τον εντοπισμό των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων του ατόμου, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό του και περαιτέρω τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας και σωματικής του ακεραιότητας. Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν η ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών του και ο γεωγραφικός εντοπισμός της κατοικίας του.
 
 
Σε επικοινωνία και συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ημεδαπό, και κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα μεταφέρθηκε και παραμένει σε νοσοκομειακό ίδρυμα, για την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη και ιατρική φροντίδα. 
 
 
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας και θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.